Hrvatski radio

Radio Split

Predstavljanje dubrovačke Biblioteke Stella Maris

03.02.2023.

12:46

Autor: Prokultura, Radio Split

Pozivnica

Pozivnica

Foto: Prokultura / Prokultura

U prigodi zatvaranja izložbe Putevima mira Ivane Jovanović Trostmann i programa Dubrovnik na Peristilu, udruga Prokultura poziva na predstavljanje slikovnice i drugih izdanja Biblioteke Stella Maris u prostorima Prokulture - Kuće jezika i kulture Peristil u ponedjeljak, 6. veljače 2023. godine u 19 sati.

Biblioteka Stella Maris predstavit će slikovnicu Dječačić i anđelčić autorice Brigite Konsuo Peček. Zajedno na putovanju, dječačić i anđelčić: od nebeskih prostranstava do mame i tate… i natrag, preko zlatnih ljestava, svojim nebeskim prijateljima! Slikovnica je to za djecu, ali i za odrasle koji žele ići na putovanje sa svojim anđelom čuvarom. Ivana Jovanović Trostmann prekrasnim ilustracijama, koje podsjećaju na Malog princa prati njihovo putovanje.

Uz ostala izdanja bit će predstavljeno Ispunjenje svake želje; vodič za putovanje Bogu temeljen na mudrosti svetaca autora Ralph Martina. Knjiga donosi temeljit i izvrstan prikaz cijeloga duhovnog života i svi oni koji za njim tragaju naći će potpuni plan svog duhovnog putovanja. Iz preporuka: „Mnogi katolici napuštaju crkvu i traže utočište u istočnjačkim religijama, kultovima i sličnim pokretima jer tragaju za većom dubinom duhovnosti i molitve od one što je pronalaze u vlastitoj tradiciji. Ali nije potrebno da kreću u potragu bilo kamo. Ralph Martin otvara izvore bogate katoličke mistične tradicije i čini je dostupnom svima, kako klericima tako i laicima.“

O predstavljenim naslovima govorit će: prof. dr. fra Ante Vučković, prof. dr. Katja Bakija te Brigita Konsuo Peček, urednica. Posebnim glazbenim prilogom pridružit će se mladi dubrovački nagrađivani glazbenik, učenik, Ivano Urljević, kontrabas.

O predstavljačima:

Prof. dr. Ante Vučković, doktor filozofije i profesor na Katoličkomu bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu na Odsjeku za filozofiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Splitu i na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu, član Uredničkoga vijeća časopisa Crkva u svijetu [hrcak.srce.hr] i član je znanstvenog vijeća časopisa Nova prisutnost. [hrcak.srce.hr] U vrijeme rata i poslije njega posebno se bavi pitanjima pomirenja i opraštanja u okviru Franjevačkog instituta za kulturu mira u Splitu. Voditelj duhovnih vježbi i pisac s temama iz kršćanske duhovnosti.

Dr. sc. Katja Bakija, dubrovačka povjesničarka knji­ževnosti i književna kritičarka, izvanredna profesorica na Sveučilištu u Dubrovniku, glavna i odgo­vorna urednica časopisa Dubrovački horizonti kojeg je nakladnik Društvo Dubrovčana i prijatelja dubrovačke starine u Zagrebu te počasna konzulica Mađarske u Dubrovniku. Dubrovački hori­zonti izlaze jednom godišnje i svojim programskim usmjerenjem na dubro­vačku prošlost i sadašnjost dajući poticaj za nova iščitavanja bogatog dubrovačkog duhovnog nasljeđa i doprinoseći novim i korisnim spoznajama o prošlo­sti i sadašnjosti Grada. Katja Bakija već godinama surađuje i prati rad Ivane Trostmann.

Brigita Konsuo Peček , na PMF-u u Zagrebu diplomira matematiku i informatiku. Uz rad u školi nastavila se družiti s knjigama i pisati. Boraveći u Zagrebu, s prijateljima 2002. god. pokreće časopis Rhema kao prva urednica. Sa suradnicima 2010. pokreće malo izdavaštvo - Biblioteku  Stella Maris u okviru firme Novena d.o.o. iz Zagreba. Prevodi (uz druge prevoditelje) i uređuje knjige Biblioteke Stella Maris. Na Radio Mariji već drugu godinu uređuje i vodi emisiju „Knjiga koja me približila Bogu“.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.