Hrvatski radio

Radio Split

Premijera predstave "U malu je uša đava"

08.02.2022.

13:44

Autor: HRT Radio Split

U malu je uša đava

U malu je uša đava

Foto: Tisja Kljaković Braić / HNK Split

Zbog tri vala zaraze koronavirusom u glumačkom ansamblu splitskog HNK-a, triput je u posljednja dva mjeseca odgađana praizvedba predstave „U malu je uša đava” nastale prema knjizi priča Tisje Kljaković Braić, koja je najprodavanija knjiga u prošloj godini. Premijera će biti u četvrtak 10. veljače u 20 sati na velikoj sceni HNK-a Split.

Redatelj Mario Kovač prihvatio se dramatizacije priče o malenoj djevojčici koja odrasta pod zaštitom bake i dida, koja se skriva u kiosku, ne voli odlazak u vrtić, s didon ide na partiju karata u Hajduka, a sa susjedima na kupanje pod Marjanom. To je glumačka predstava sa 16 uloga iz knjige koju smo morali kratiti da bi trajala samo dva sata – kaže redatelj Mario Kovač:Mario Kovač

Ništa slabije se ne prodaju ni dva sveska karikatura pod naslovom „Oni” akademske slikarice Tisje Kljaković Braić, koja ističe da je sve s njezinom hit knjigom splet sretnih okolnosti koji će uroditi dobrom predstavom s odličnim glumcima:


Tisja Kljaković Braić

Predstava govori o odrastanju djevojčice Tisje osamdesetim godinama prošlog stoljeća u splitskom kvartu Spinut, a ulogu bake Nevenke tumači Snježana Sinovčić Šiškov, koja se prepoznala u tim nostalgičnim godinama osamdesetih:

Snježana Sinovčić Šiškov

Ulogom Mirona u predstavi „U malu je uša đava” glumac Filip Radoš obilježit će 40 godina svoga umjetničkog rada. Istodobno sam i sretan i sjetan, kaže Radoš, koji kaže da će igrati našega čovjeka kojega poznaje iz kvarta, a prisjetio se i svojih prvih uloga:

Filip Radoš

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.