Hrvatski radio

Radio Split

Press konferencija - Ekonomski učinci turizma

11.04.2022.

12:24

Autor: Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije

Stella turizam

Stella turizam

Foto: HRT / HRT

Radi se o istraživanju koje je Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije naručila od Instituta za turizma gdje će se po prvi put na kvalitativan i kvantitativan način izračunati ekonomski učinci odnosno satelitska bilanca turizma Splitsko-dalmatinske županije.

Turizam

Turizam

Foto: HRT / HRT

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije je pokrenila proces cjelovitog, međunarodno harmoniziranog, sagledavanja izravnih ekonomskih učinaka turizma na temelju metodološkog okvira satelitskog računa turizma prilagođenog regionalnoj razini.

Projekt 'Ekonomski učinci turizma u 2021. godini na području Splitsko-dalmatinske županije: Metodološki okvir satelitskog računa turizma' uključuje tri skupine aktivnosti:

• Procjenu ekonomskih učinaka turizma u 2021. godini na području Splitsko-dalmatinske županije u okviru raspoloživih sekundarnih izvora podataka

• Ažuriranje procjene ekonomskih učinaka turizma u 2021. godini na temelju podataka iz istraživanja TOMAS Hrvatska 2022. u Splitsko-dalmatinskoj županiji

• Provedbu tri strateške radionice na temu metodološkog okvira satelitskog računa turizma i njegova uspostavljanja na regionalnoj razini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.