Hrvatski radio

Radio Split

Preventivna kampanja PU Splitsko-dalmatinske: SafetyNet - Bitka za sigurnost

06.02.2023.

12:30

Autor: HRT - Radio Split

Cyber napad

Cyber napad

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska od sutra započinje s preventivnom kampanjom ”SAFETY NET- BITKA ZA SIGURNOST” kojom žele poslati poruku građanima da ne nasjedaju na računalne prevare kojima bilježe rast u 2023. godini.    Unatoč brojnim apelima i upozorenjima od strane policije, građani i dalje svoje osobne podatke, broj OIB-a, kreditnih kartica a nerijetko i lozinki, šalju nepoznatim osobama ne sumnjajući kako su žrtve računalnih prevara prilikom kupnje i prodaje na internetu. Na službenoj internetskoj stranici PU Splitsko-dalmatinske nalazi se kutak za roditelje i djecu kako bi bili informirani o opasnostima koje vrebaju na društvenim mrežama te internetu. 

Policijska službenica za kibernetički sigurnost, Ivna Poljak Marunica.


Policijska službenica za kibernetički sigurnost, Ivna Poljak Marunica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

U središtu dana

Mozaična informativna emisija o aktualnim temama u gradu Splitu, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Hrvatskoj i svijetu, od 11,05 do 15 sati. Sadrži i specijalizirane rubrike Sport nakon 13 sati i Kulturni kažiprst nakon 14 sati...

Poslušajte u Slušaonici