Hrvatski radio

Radio Split

Prihvaćeni i neki oporbeni amandmani

20.12.2019.

10:16

Autor: Marino Marinčić

Prihvaćeni i neki oporbeni amandmani

Prihvaćeni i neki oporbeni amandmani

Foto: - / -

Nakon gotovo 11 sati vijećanja, sinoć je na 29. sjednici Gradsko vijeće usvojilo Proračun Grada Splita za 2020. s projekcijama za 2021 i 2022 godinu. Proračun je vrijedan gotovo milijardu i 300 milijuna kuna.

Pročelnik za financije Dragan Brtan pri iznošenju informacija o proračunu rekao je da bi proračun bio na razini prošlogodišnjeg, da u njega nisu uključeni bruto iznosi plaća školskih djelatnika. Od 30 prisutnih vijećnika, 19 vijećnika je glasalo za proračun, protiv je bilo 9–ero vijećnika, a suzdržano dvoje. Poslušajte što nam je o usvojenom proračunu rekao splitski gradonačelnik, Andro Krstulović Opara.

Prijedlog ulaganja od tri milijuna kuna za 25 posto udjela Tehnološkog parka UNIST nije prošao, iako su ga podržali vijećnici SDP-a, HDZ-a HNS-a te Martina Pauka i Ante Zoričića. Hrvatska građanska stranka je bila protiv, a MOST kao i stranka Pametno suzdržani. Kao uvodu u glasovanje poentirali su Mostov Ante Čikotić i Marijana Puljak iz stranke Pametno.

Usvojen je amandman SDP-a kojim će Miljenko Smoje dobiti svoju spomen sobu sklopu Gradske knjižnice Marka Marulića. Grad Split izdvojit će 300.000 kuna za otvaranje pjesničko-glazbene zbirke Jakše Fiamenga u Zagrebačkoj ulici. Prijedlog je to HNS-ove Mirne Kovačić, a amandman je usvojen.

Evo izjava gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i vijećnice Mirne Kovačić.

Odricanje prava prvokupa Grada na zgradu kulturnog dobra na adresi Bihaćka 14, poznatijoj u narodu kao Kerumova vila prošla je jednoglasno na gradskom vijeću.

Vijećnik Martin Pauk iz stranke Neovisni za Hrvatsku uložio je amandan na prijedlog u kojem traži kapitalni projekt, izgradnju spomenika Frani Tenti na Marjanu u iznosu od 50 tisuća kuna.

Opara o proračunu

Čikotić i Puljak o Tehnološkom parku

Opara o spomen sobi Smoji

Marina Kovačić i Opara o sobi Fiamenga

Martin Pauk o spomeniku Frani Tenti

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.