Hrvatski radio

Radio Split

Prijava protiv petero zbog preprodaje dva automobila

05.05.2017.

10:20

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba, hrvatskih državljana u dobi od 31, 24, 58, 40 i 27 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Naime, utvrđena je sumnja da je 31-godišnjak u siječnju od 57-godišnjaka na ime navodne treće osobe, a radi daljnje prodaje unajmio osobni automobil Audi vrijednosti oko 140 tisuća kuna, koje je uz suglasnost 24-godišnjaka registrirao na njegovo ime, a potom je 58-godišnjak kao odgovorna osoba udruge sačinio ugovor o trgovinskom zastupanju bez stvarnog vlasnika, a treća osoba se potpisala u njegovo ime. Navedeno vozilo je 31-godišnjak u dogovoru s 24-godišnjakom prodao jednom poduzeću.

Nadalje je utvrđena sumnja da su po prethodnom dogovoru spomenuti 31-godišnjak, te 40-godišnjak i 27-godišnjak od 57-godišnjaka  u ciljuprijevare unajmili vozilo Golf (čija je formalna vlasnica 25-godišnjakinja) vrijednosti oko 75 tisuća kuna, koje su potom prodali, a ugovor o trgovinskom zastupanju je sastavio spomenuti 58-godišnjaka, iako stvarna vlasnica vozila nije bila prisutna, odnosno tom prilikom je  njen potpis krivotvoren. 

 Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela protiv navedenih bit će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.