Hrvatski radio

Radio Split

Prijavljen 45-godišnjak za osam krađa; tijekom vikenda pojačan nadzor prometa

07.01.2022.

18:52

Autor: PU Split

Policija

Policija

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su tri prijetnje, jedno oštećenje tuđe stvari i jedna krađa te su evidentirane su tri prometne nesreće. Dvije osobe su zadobile lakše tjelesne ozljede - izvijestila je policija u današnjem biltenu.

Priveden pritvorskom nadzorniku zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela

U srijedu, 5. siječnja 2022. zaprimljena je informacije kako se muškarac u stanu na području Splita nasilnički ponaša prema članu obitelji, na način da verbalno vrijeđa i prijeti. Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi odmah otišli na adresu dojave, te su utvrdili kako se muškarac prije njihovog dolaska zaključao kupaonicu i odbijao je otvoriti vrata policijskim službenicima. Obzirom da je osoba odbijala suradnju, policijski službenici IJP otvorili su vrata, nakon čega je muškarac tijekom postupanja rukom udario policijskog službenika koji je zadobio lakšu tjelesnu ozljedu. Policijski službenici su nad muškarcem uporabili sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje).

Nad 35-godišnjim muškarcem je provedeno kriminalističko istraživanje, te je utvrđeno kako je svojim ponašanjem ostvario obilježja kaznenog djela Nasilje u obitelji i Prijetnja iz čl. 139. st.2 i 3., te kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi. Uz kaznenu prijavu je predan pritvorskom nadzorniku.

Dovršeno istraživanje osam krađa

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinio osam krađa iz prodavaonica. Muškarac je tijekom prosinca 2021. godine i siječnja 2022. na području Marine, Segeta, Trogira i Supetra iz trgovina otuđio različita alkoholna pića u ukupnoj vrijednosti 3.400 kuna, te je iz jedne prodavaonice otuđio parfem. Protiv 45-godišnjeg muškarca biti će podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Pojačana kontrola prometa tijekom vikenda

Policijski službenici će tijekom vikenda na području Splitsko-dalmatinske županije provoditi nadzor i kontrolu prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.

Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

Sve sudionike dodatno pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu - vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikli.

Budite oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, poštujte prometne propise i čuvajte sebe i druge!


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.