Hrvatski radio

Radio Split

Prijavljen 63-godišnjak zbog izazivanja požara u Lokvi Rogoznici

19.01.2022.

10:52

Autor: PU Splitsko-dalmatinska

Prometna policija

Prometna policija

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je teška tjelesna ozljeda, računalna prijevara, četiri oštećenje tuđe stvari, tri teške krađe, dvije krađe i tri požara. U posljednja 24 sata evidentirano je šest prometnih nesreće od kojih četiri s materijalnom štetom. Dvije osobe su lakše ozlijeđene.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,2 g/kg

Policijski službenici Policijske postaje Sinj jučer su oko 19:30 sati u mjestu Karakašica, na cesti DC 1 zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 45-godišnji muškarac. Utvrdili su kako 45-godišnjak upravlja osobnim vozilom pod utjecajem alkohola. Izmjerena mu je koncentracija alkohola u organizmu u visini 2,21 g/kg. Isključen je iz prometa i izdan mu je nalog za smještanjem u prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Policijski službenici su izdali prekršajni nalog i sankcionirali ga za počinjenje prekršaja iz čl. 199. st.2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama novčanom kaznom u visini od 10 tisuća kuna uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

61-godišnjak zadobio ozljede

Jučer oko 19,45 sati u Solinu došlo je do sukoba između dva sudionika u prometu. Tom prilikom je jedan od njih, 61-godišnji muškarac za kojega je utvrđeno da se nalazio u alkoholiziranom stanju (2,3 g/kg) zadobio tešku tjelesnu ozljedu noge, te je zadržan u bolnici. Utvrđen je identitet drugog sudionika, te je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja u tijeku. Sumnjiči se za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. 

Prijavljen za izazivanje požara u Lokvi Rogoznici

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje je da ostvario obilježja kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. iz čl. 215 st.1 i st. 3. Kaznenog zakona RH. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 63-godišnji muškarac 10.siječnja 2022.godine u Lokvi Rogoznici, u improviziranoj metalnoj bačvi, spaljivao biljni otpad pri čemu se nije uvjerio da je u dovoljnoj mjeri vatru sa sigurnošću ugasio, a u večernjim satima uslijed udara vjetra došlo je do prevrtanja bačve, te je žar iz iste aktivirao požar. Opožareno je oko 120 hektara površine. Do sada utvrđena materijalna šteta iznosi oko 140.000 kuna. Protiv 63-godišnjaka biti će podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom postupajući iz nehaja. 

Oštećenje tuđe stvari

Tijekom 17/18. siječnja 2020. u ulici Slobode u Splitu oštećeno je staklo na poslovnim prostorijama. Policijski izvidi su u tijeku.

Provala u Trogiru

Tijekom 18. siječnja 2022. provaljeno je u ugostiteljski objekt u mjestu Plano i tom prilikom iz samoposlužnog aparata za napitke otuđen naplatni sustav s novcem. Ukupno počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 10 tisuća kuna, a policijski izvidi su u tijeku.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.