Hrvatski radio

Radio Split

Prijem za dobitnike Nagarde grada Splita

27.04.2018.

14:07

Autor: Mladen Vuković

Prijem za dobitnike Nagarde grada Splita

Prijem za dobitnike Nagarde grada Splita

Foto: - / -

Danas su u Vili Dalmaciji predsjednik Gradskog vijeća i predsjednik Komisije za javna priznanja Jure Šundov i gradonačelnik Andro Krstulović Opara upriličili svečani prijem za ovogodišnje laureate Grada Splita. Komisija za javna priznanja ove je godine dodijelila tri nagrade za životno djelo:

- prof. prim. dr. sc. dr. med. Ivanu Urliću, prof. Frani Barasu i novinaru Ivici Luetiću, zatim dvije osobne nagrade: Vladi Sunki i Dini Levačić te dvije skupne nagrade i to Dječjem zboru „Srdelice“ i Jedriličarskom klubu „Mornar“.

Predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov pozdravio je i čestitao svim dobitnicima nagrada Grada Splita i njihovim predlagateljima te rekao kako je siguran da će nagrađeni nagradom za životno djelo svojim radom još mnogočime poučavati i otvarati nove vidike cijelom gradu kojeg su svojim radom zadužili. Dodao je i kako su svi oni svojim radom prešli granice grada što je jako važno i pohvalno.

„Blago gradu s vama ovakvima“ rekao je na početku svog obraćanja gradonačelnik Andro Krstulović Opara te nastavio kako je poseban ponos biti na čelu grada koji iznjedri ovakve ljude. „Vi ste sol ovoga grada, temelj i savjest ovog grada i to ću stalno ponavljati. Grad ne tvore ni političari ni stranke, ni pojedinačni bljeskovi već ljudi poput vas. Imao sam čast prije dvije godine kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske govoriti na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća kada smo lijepim i biranim riječima govorili o Sudamji, gradu, ali i o nagrađenima koji su bili na mjestu na kojem ste vi danas. I tada sam postavio jedno polemično pitanje, sjećamo li se prošlogodišnjih laureata? Ne želim da nagrade ove godine budu samo u vašem životopisu, nego da budu poticaj svima vama da nastavite dalje raditi i graditi ovaj grad zbog kojeg i kažem blago gradu s vama takvima te da budete uzori  budućim generacijama.“

Svatko od nagrađenih prigodno se obratio okupljenima, zahvalivši se komisiji i svojim predlagateljima. Složili su se kako su ponosi i počašćeni nagradom Grada te da će svoj rad i dalje usmjeravati na korist Splita, Dalmacije i cijele Hrvatske. 

Razgobvore sa svim nagrađenima čut ćemo u našem programu za Sudamju!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.