Hrvatski radio

Radio Split

Pritvoren 32-godišnji nasilnik, za vikend pojačan nadzor prometa

10.12.2021.

11:56

Autor: PU Splitsko-dalmatinska

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HRT / HRT

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, dvije prijevare, pronevjera, oštećenje tuđe stvari, četiri teške krađe, krađa i dva požara. U posljednjoj 24 sata evidentirano je šest prometnih nesreća od kojih četiri s materijalnom štetom. Jedna osoba je teže, a dvije osobe su lakše ozlijeđene - izvijestila je splitska policija.

Dovršeno istraživanje nad 32-godišnjakom koji je pokušao ubiti dijete

Policijski službenici Policijske uprave splitsko dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je dana 8. prosinca 2021. godine u obiteljskoj kući, svojim ponašanjem prema djetetu ostvario obilježja kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju, te je također utvrđeno postojanje osnova sumnje da je 32-godišnjak svojim ponašanjem ostvario obilježja kaznenog djela Zanemarivanje djetetovih prava.

Nadalje, u sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suda, obavljena je pretraga kuće koju koristi 32-godišnjak, pronađeno je i oduzeto oko 14 grama droge amfetamina, manja količina droge MDMA i ecstasy kao i jedna digitalna vaga za precizno mjerenje. Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 32-godišnjak svojim postupanjem ostvario obilježja kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi na štetu policijskog službenika na način da je nekoliko puta šakom udario u predjelu lica policijskog službenika tijekom postupanja prema njemu. Policijski službenik zadobio je lakše tjelesne ozljede.

Zbog postojanja sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju 32-godišnjaka sinoć, dana 9. prosinca, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, dok će protiv njega biti podnesene kaznene prijave zbog postojanja osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela Zanemarivanje djetetovih prava, Prisila prema službenoj osobi, te Neovlaštena proizvodnja i promet drogama nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Ozlijeđeni provalnik krao iz automobila u Visu 

Jučer oko 09 sati primili smo informaciju kako se u gradu Visu nalazi vozilo u kojem se vide tragovi nalik na krv. Policijski službenici izašli su na mjesto događaja. Utvrđeno je kako je iz jednog vozila otuđen GPS, te je za sada nepoznati počinitelj ulazio u još tri vozila iz kojih nije ništa otuđio. Iz do sada obavljenih radnji utvrđeno je kako je počinitelj tijekom izvršenja kaznenog djela bio ozlijeđen.

Na mjestu događaja obavit će se očevid i poduzimaju se radnje u cilju utvrđivanja činjenica, te se provodi kriminalističko istraživanje.

Pojačani nadzor prometa tijekom vikenda

Tijekom predstojećeg vikenda policijski službenici će na području PU splitsko-dalmatinske provoditi nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti.

Kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa na svim sjedalima i zaštitne kacige na motociklima uz pojavu distrakcije u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

Sve sudionike u prometu pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu - vozače mopeda i motocikala, pješake i vozače bicikla. Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge!


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.