Hrvatski radio

Radio Split

Privremeni prometni režim na Blatinama

10.08.2020.

11:25

Autor: Vesna Relić

Privremeni prometni režim na Blatinama

Privremeni prometni režim na Blatinama

Foto: - / -

Dijelom ulice Antuna Branka Šimića na Blatinama, od srijede, 12. kolovoza, vozit će se jednosmjerno. Razlog posebne prometne regulacije je potreba za dodatnim alternativnim parkirnim mjestima koja će stanovnici kotara moći koristiti za vrijeme sanacije postojeće garaže u Šimićevoj čiji je početak

planiran 17. kolovoza.

Ulica će s obje strane u određenom dijelu ostati dvosmjerna, a središnji dio ulice postat će jednosmjeran. Jednosmjerno će se voziti u dužini od oko 400 metara počevši od  garaža u kojima se nalazi autopraonica, a vozi će se u smjeru zapada. Na južnom kolničkom traku i dijelu nogostupa uz južni kolnički trak označit će se kosa parkirališna mjesta. Predloženim rješenjem osigurava se dodatnih 60 mjesta za parkiranje i zadržavaju se postojeće širine prolaza za pješake.

Privremena parkirna lokacija koja će osigurati 100-njak mjesta bit će sportski centar koji se nalazi između garaže i toplane, a po završetku sanacije garaže, korištene površine uredit će se i vratit će im se prvobitna namjena.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.