Hrvatski radio

Radio Split

PROGRAM DAN MARJANA 08.05.2022.

06.05.2022.

20:37

Autor: Denis Šabić- Žnjaan doo

Marjan

Marjan

Foto: HRT / HRT

U organizaciji gradske firme „Žnjan d.o.o.“ , Javne ustanove park šuma Marjan i Društva Marjan, u nedjelju 08.05.2022. u park šumi Marjan održati će se obilježavanje tradicionalne manifestacije DAN MARJANA 2022

Marjan-Split

Marjan-Split

Foto: HRT / HRT

PRVI VRH / PLATO ISPRED ZOO VRTA:

9:00 /Besplatni sat Yoge u prirodi/ UDRUGA YOGA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

10:00 – 12:00 ODRED IZVIĐAČA POMORACA SPINUT - tijekom trajanja programa za Dan Marjana za djecu osnovnoškolske dobi organizirati i provesti niz različitih aktivnosti i igara. Djeca će imati priliku naučiti i igrati različite izviđačke igre, ali i neke pomalo zaboravljene igre poput školice, laštika i drugih. Osim navedenog izviđači će djeci pokazati i vještine vezivanja čvorova, signalizacije, podizanja šatora…

10:00/ ŠANTINE STIJENE: PENJAČKI KLUB „MARULIANUS“- Škola penjanja

10:30 / PRVA VIDILICA : UDRUGA „ANĐELI“ –Humanitarna prodaja maslinovog ulja napravljenog od maslina iz park šume Marjan

AMFITEATAR DJEČJEG GRADA – Program:

10:00/ MAŽORETKINJE GRADA SPLITA

10:30/ DJEČJI PROGRAM: ČAROBNI ANIMATORI (Klaun Šarenko, Animatori DNF)

11:30/ Ženska klapa MARJANKE Split

Završetak jutarnjeg dijela programa

12:00/ MARJAN BLUES SUNDAY – prvi put na ovome mjestu, u predivnom ambijentu marjanskog amfiteatra upriličit će se prava glazbena poslastica za sve ljubitelje bluesa. Nadamo se da će postati tradicija.

HARPOON BLUES BAND Harpoon Blues Band je peteročlani band iz Splita koji čine iskusni splitski glazbenici. Njihov glazbeni i stilski izričaj u osnovi je Chicago & Country blues, West & East Coast Swing, ali jednako tako i Rock'n'Roll. Band izvodi svjetske plesne blues, jive & rock and roll standarde u razdoblu od '50 do '80 godina prošlog stoljeća. Na repertoaru se tako nalaze klasici poput Muddy Watersa, Willie Dixona, Little Waltera, Big Joe Williamsa pa sve do Blues Brothersa.

CHARLIE & BELL BLUES EXPERIENCE blues duo koji svira tradicionalnu blues glazbu, izazvao odlične reakcije javnosti, pobjednici su Croatian Blues Challengea , predstavljati će Hrvatsku na Internationalnom Blues Challengeu u Memphisu.

16:00 Završetak programa

Da nitko ne ostane gladan i žedan na platou uz amfiteatar za sve ljubitelje piva će splitski CRAFT PIVARI MANDRILL I PROSTOR imati svoj CRAFT BEER CORNER, a biti će ograniziran i roštilj koji će pripremati ugostitelji.

Osim svega gore navedenog osigurano je i:

· Otvorena Crkvica svetog Jere i ermitaže na Šantinim stinama - u suradnji s Bratovštinom svetog Križa, te organizirano vodstvo od strane kustosa iz MHAS-a na lokaciji –od 11 – 17.

· Otvoren Centar za posjetitelje - radno vrijeme od 09:00 do 19:00 sati;

· Vožnje vlakićem – prometovat će na dionici Riva – Telegrin sa mogućim zaustavljanjem kod Sv. Jere i na Sedlu.

· Besplatne autobusne linije od HNK do Marjana i natrag: od 8.00 do 16.00 sati svakih 20 minuta će voziti besplatni autobus Promet Split.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.