Hrvatski radio

Radio Split

Programi u Kino klubu Split tijekom lipnja 2022.

29.05.2022.

19:00

Autor: Kino klub Split

Kino klub Split

Kino klub Split

Foto: Kino klub Split / Kino klub Split

Lipanj u Kino klubu Split, koji ove godine slavi 70 godina postojanja, ispunjen je raznim događanjima i radionicama. Evo programa:

Prvi tjedan od četvrtka 2. lipnja do subote 4. lipnja započinje sa specijalnim trodnevnim programom Petre Belc pod nazivom "A – avangarda, amaterizam".

Petak 10. i subotu 11. lipnja održat će se jubilarno deseto, ali i jedanaesto izdanje SMOTRE X i XI koja obuhvaćaju niz recentnih klupskih ostvarenja koja ćete moći vidjeti u prostorijama kluba i na platou ispred Doma mladih.

U drugoj polovici mjeseca slijede dva međunarodna gostovanja u sklopu programa "Mind the image". Prvo od 17. - 22. lipnja održava se program Film, glazba, književnost i snovi s Jonathanom Rosenbaumom, program filmske analize, čitanja i pisanja filmske kritike. Svega par dana nakon toga od 24. do 27. lipnja održat će se radionica Od skripta do kamere pod vodstvom Pilar Palomero. Više o programima možete pročitati na mrežnim stranicama Kino kluba Split. Program se odvija četvrtak 2., petak 3. i subotu 4. lipnja u prostorijama Kino kluba Split (Ulica slobode 28) s početkom u 20 sati.

Tjedan uoči Smotre 2., 3. i 4. lipnja klub će predstaviti tri programa Petre Belc iz povijesti kinoklupske scene i autorima beogradskog, zagrebačkog i splitskog kinokluba, o Žanr film festivalu poznatijem pod nazivom GEFF, te filmove zagrebačke filmske autorice Tatjane Ivančić. Program se održava u suradnji s Kinoklubom Zagreb, Hrvatskim filmskim savezom, Akademskim filmskim centrom (Beograd), Institutom Tomislav Gotovac i Galerijom umjetnina u Splitu.

U petak 10. i subotu 11. lipnja održat će se jubilarno deseto, ali i jedanaesto izdanje SMOTRE koja obuhvaćaju niz recentnih klupskih ostvarenja. Predstavit će se filmovi nastali u produkciji i koprodukciji kluba u prethodne dvije godine, što uključuje preko pedeset ostvarenja, od toga šesnaest eksperimentalnih, trinaest igranih, jedanaest dokumentarnih, sedam namjenskih filmova, te nekoliko vježbi nastalih kroz radionicu montaže. Program se održava u suradnji s Platformom doma mladih i Multimedijalnim kulturnim centrom

Link na event: https://www.facebook.com/events/570225134459174

Link na web: https://kinoklubsplit.hr/dogadanja/smotra-x-i-xi/

Od 17. - 22. lipnja održava se program Film, glazba, književnost i snovi s Jonathanom Rosenbaumom, program filmske analize, čitanja i pisanja filmske kritike. Diskusije će se održavati u večernjim satima od 19h u prostoru Kino kluba (Dom mladih, Ulica slobode 28) u razdoblju od 17. - 22. lipnja i bit će otvorene za javnost, dok će nekolicina zainteresiranih imati mogućnost pisati o dogovorenim filmovima pod Jonathanovim mentorstvom. Prijave za one koji se žele okušati u pisanju filmskih kritika otvorene su do 10. lipnja putem online obrasca.

Od 24. do 27. lipnja u Kino klubu Split održat će se radionica Od skripta do kamere pod vodstvom Pilar Palomero. Na četverodnevnoj radionici polaznici će učiti što sve mogu učiniti za svoj projekt u pripremnoj fazi. Fokus radionice je usmjeren na realizaciju filmova nastalih u nezavisnim produkcijama (nekomercijalnog sadržaja), a obrađivat će se iduće tematske cjeline kroz praktični rad: Ideja i skript, Vježbe castinga i location scoutinga, Vizualni pristup – kamera i svjetlo, Kreativni dossier, Prezentacija i analiza projekata. Prijave su otvorene do 10.06., a prijaviti se možete putem prijavnog obrasca. Program se održava u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.