Hrvatski radio

Radio Split

Projekt ICT Županija okuplja mlade ljude, poduzetnike...

06.09.2022.

10:28

Autor: Denis Šabić

Damir Brčić

Damir Brčić

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

 Tijekom srpnja ICT županija je u suradnji s Odsjekom za informatiku splitskog PMF-a održalo višetjednu HandsOn radionicu . Detekcija objekata primjenom YOLO algoritma - a to je PRVA radionica u Splitu i Dalmaciji na temu konkretnog učenja programiranja iz područja UMJETNE INTELIGENCIJ. Na županijskoj skupštini u srpnju je odobreno osnivanje Digitalna Dalmacija d.o.o. s ciljem razvoja dalmatinskog startup ekosustava. Ovaj DD d.o.o. je zamišljen kao akcelerator za startupe koji će se javljati na EU i državne natječaje kako bi pomogao stvaranju i razvoju mladih tehnoloških firmi u Splitu i Dalmaciji. Voditelj projekta ICT Županija Damir Brčić ističe da je u tijeku  i uspješno se odvija Start IT student program koji radimo u suradnji sa splitskim FESB-om s ciljem što aktivnijeg uključivanja studenata , ali i profesora kao mentora s ciljem pokretanja studentskih projekata koji mogu postati budući startupobi uz pomoć ICT županije, profesora FESB-a kao mentora i ovog pred inkubatorskog programa. U programu je 6 studentskih timova i više profesora.

ICT Županija

ICT Županija

Foto: HRT / HRT

Od  05.09. počeo je  upis u 6 generaciju EDIT CodeSchool - najveće škole programiranja u RH sa cijelim nizom programerskih tečajeva za uzraste od 7i8. osnovne pa sve do 4. razreda srednje škole. Očekujemo upis oko 400 polaznika u 9 gradova i općina i preko 20 škola, kazao je Brčić-.-Također u tijeku su prijave u StartIT - startup akademiju ICT županije - 4 GENERACIJA.

U kojoj smo do sada educirali preko 50 timova od kojih su do sada njih 15tak otvorili svoje tvrtke i izišli na tržište i nastavljaju se razvijati. Poziv svima koji imaju nekakav projekt ili poslovnu ideju tehnološkog tipa da se prijave i mi ćemo kroz višemjesečnu edukaciju i mentoriranje vam pomoći da je razvijete u proizvod za tržište i osvojite čak poticajne nagrade 15,10 ili 5000Kn za početak razvoja

Damir Brčić

Damir Brčić

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

Intervju-Damir Brčić

ICT Županija

ICT Županija

Foto: HRT / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.