Hrvatski radio

Radio Split

Promet" nabavlja 34 niskopodna autobusa

08.03.2019.

20:14

Autor: Radio Split

Potpisnici ugovora Inicijative "Za pristupačni Split"

Potpisnici ugovora Inicijative "Za pristupačni Split"

Foto: - / -

Najkasnije do 15. listopada ove godine Splićani će se voziti u 34 nova niskopodna autobusa javnog prijevoza tvrtke Promet. Rezultat je to procesa javnog nadmetanja Prometa koji je sredinom siječnja potpisao ugovore s tvrtkama Jolly Auto line d.o.o. iz Šibenika za nabavu 20 zglobnih autobusa marke

Mercedes i Auto Hrvatska prodajno servisni centri d.o.o. iz Hrvatskog Leskovca za nabavu 14 solo autobusa marke MAN. Vrijednost ugovora je 73,9 milijuna kuna, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava koji je u 2018. godini potpisan između Prometa d.o.o., Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), za taj je projekt osigurano 74,9 milijuna kuna, odnosno 93,6 milijuna kuna s PDV-om. U tom iznosu EU pokriva 85% iz Kohezijskog fonda, a preostali iznos je iz proračuna Republike Hrvatske.

Promet d.o.o. obavlja prijevoz na 24 lokalne linije, 41 županijsku liniju te 3 međužupanijske linije i to većinom na području svojih 16 suvlasnika, a to su gradovi Split, Solin, Kaštela, Trogir i Omiš te općine Primorski Dolac, Prgomet, Lećevica, Klis, Dugopolje, Marina, Muć, Podstrana, Seget, Šolta i Šestanovac. Dužina svih linija iznosi oko 1 660 kilometara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.