Hrvatski radio

Radio Split

Promet u trajektnoj luci Split u stalnom porastu

30.10.2015.

12:43

Autor: Jadran Marinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bez obzira što je u pripremi projekt izgradnje putničke luke u Stinicama, zapadno od Sjeverne luke, nema ni govora o premještanju trajektnog prometa iz splitske Gradske luke - rekao je danas u našem programu ravnatelj Lučke uprave Split Milan Blaževski.

Luka Stinice može biti gotova za tri godine, ali nikako neće biti namijenjena našim otočanima, već isključivo ro-ro brodovima i kruzerima istaknuo je Blaževski.

Inače, splitska Gradska luka u prvih devet mjeseci bilježi porast prometa putnika za 6, a vozila za 5 posto, a značajan porast bilježi se u međunarodnom trajektnom prometu - putnika za 4, a vozila čak za 22 posto - u odnosu na prošlu godinu. Iz splitske Lučke uprave ističu da je s brodovima na kružnim putovanjima Split posjetilo 30 posto putnika više nego lani, a sezona kruzera i dalje traje, pa je za iduću srijedu najavljen dolazak čak 3 velika putnička krstaša.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.