Hrvatski radio

Radio Split

Pronađena 81 stabljika konoplje

24.06.2022.

18:34

Autor: PU Splitsko-dalmatinska

Pronađena konoplja

Pronađena konoplja

Foto: PU Split / PU Split

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je neovlaštena proizvodnja i promet drogama, teška tjelesna ozljeda, tri prijetnje, dva oštećenja tuđe stvari, računalna prijevara, jedna teška krađa, osam krađa, dvije prijetnje, pet oštećenja tuđe stvari, sedam krađa i tri požara, a evidentirano je deset prometnih nesreća. Jedna osoba je zadobila teže, a šest osoba lakše ozljede - izvijestila je policija.

Pronađena 81 stabljika konoplje

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom vezano uz zlouporabu droga. Policijski službenici su na području Lečeviće zatekli 50-godišnjaka, te su pronašli 81 stabljiku droge konoplje visine od 4 cm do 63 centimetra. Na mjestu događaja obavljen je očevid i pronađene stabljike su oduzete. 50-godišnjak je uhićen i doveden u službene prostorije. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama radi čega će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.

Nadzor prometa tijekom predstojećeg vikenda

Tijekom vikenda policijski službenici će na području Splitsko-dalmatinske županije provoditi intenzivniji nadzor i kontrolu, a sve u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.

Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila, da ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, te da prilagode brzinu svojih vozila uvjetima i stanju na cestama, kako bi na taj način utjecali na povećanje vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti svih sudionika u prometu, a u slučaju prometnih gužvi molimo ih za dodatno strpljenje i oprez u prometu.

Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

Sve sudionike u prometu pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu - vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla.

Podsjećamo kako će se danas, 24.lipnja 2022.godine (petak) na području cijele Splitsko-dalmatinske županije u vremenu od 13:00 do 17:00 sati provesti akcija nadzora i kontrole prometa koja će biti posebno usmjerena na ponašanje vozača motocikala i mopeda. Budite savjesni i odgovorni sudionici u prometu, te brinite o sigurnosti drugih.

Ozlijeđen 21-godišnjak

Jučer smo zaprimili informaciju kako je liječničku pomoć u splitskoj bolnici zatražio 21-godišnji hrvatski državljanin. Nakon pružene liječničke pomoći utvrđeno je kako je zadobio ozlijede čeljusti (teška tjelesna ozljeda). Utvrđuju se činjenice i okolnosti vezane uz način ozljeđivanja.

Pronađen i vraćen izgubljeni novac

Jučer poslijepodne smo zaprimili poziv naše sugrađanke koja je u trgovačkom centru pronašla kovertu u kojoj se nalazila veća količina novca. Policijski službenici su došli u centar, obavili razgovor s djelatnicima kojima je povjerena pronađena koverta. U centar je pozvan muškarac, vlasnik novca. Policijski službenici su potvrdili njegov identitet i nakon obavljenih potrebnih provjera vraćen mu je pronađeni novac.

Želimo pohvaliti postupanje poštene građanke koja je napravila sve kako bi se pronašao vlasnik izgubljenog novca. Odmah je pronađeni novac predala ovlaštenim osobama u centru, te je o tome obavijestila policiju, a rezultat savjesnog i odgovornog ponašanja je pronađeni vlasnik i vraćeni izgubljeni novac.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.