Hrvatski radio

Radio Split

Pronađena marihuana, a 36-godišnjakinja vozila s 3,6 promila alkohola u krvi

26.09.2022.

13:01

Autor: PU Splitsko-dalmatinska

Marihuana u Makarskoj

Marihuana u Makarskoj

Foto: PU Split / PU Split

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježen je pronalazak droge, dvije prijetnje, tjelesna ozljeda, oštećenje tuđe stvari i krađa. U posljednja 24 sata evidentirane su četiri prometne nesreće od kojih je u dvije nesreće pet osoba lakše ozlijeđeno.

Pronađene stabljike marihuane

Policijski službenici Policijske postaje Makarska proveli su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakinjom. U sklopu istraživanja je obavljena pretraga okućnice i kuće koju koristi na širem makarskom području prilikom čega je pronađeno 4343 g marihuane, vaga za precizno mjerenje, 96 stabljika marihuane kao i uređaji za uzgajanje marihuane Protiv spomenute je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet drogama sukladno čl. 190. st. 2. i st. 6. Kaznenog zakona.

Rezultati pojačanog nadzora u prometu i akcije „BRZINA/MTC“

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 544 prekršaja od čega izdvajamo 61 za alkohol, 196 za prekoračenje  brzine, 45 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 26 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 4 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 za zabranu upravljanja i 6 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Utvrđena najveća koncentracija alkohola koja je iznosila 3,53 g/kg.

Zabilježene su 22 prometne nesreće od kojih je 10 s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe zadobilo teže i 11 osoba lakše tjelesne ozlijede.

Nadalje, na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske u subotu, 24. rujna, od 16 do 20 sati je provedena akcija „Brzina/MTC“ kojom su zahvaćeni prekršaji koje čine vozači motocikala i mopeda, te prekršaji nepropisne brzine. Tijekom trajanja  akcije evidentirano je ukupno  152 prekršaja od čega izdvajamo 82 zbog prekoračenje brzine (od čega 9 brzina za MTC), 3 za nekorištenje zaštitne kacige na električnim romobilima, 9 zbog nekorištenja zaštitne kacige na motociklu ili mopedu, 3 zbog crvenog svjetla, po jedan prekršaj zbog pretjecanja i bez potrebne kategorije.

U petak navečer splitskom prometnicom upravljala vozilom s više od tri i po promila alkohola

Najveća koncentracija alkohola od 3,53 g/kg izmjerena je 46-godišnjoj vozačici, koju su u subotu, 23. rujna 2022. godine u 22.25 sati u Splitu, u Ulici Put Supavla, zaustavili policijski službenici Postaje prometne policije tijekom kontrole prometa. Vozačica je isključena iz prometa te je zbog stanja u kojem se nalazila odvedena u bolnicu. Slijedi podnošenje prekršajne prijave sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.