Hrvatski radio

Radio Split

Pronađeno i oduzeto skoro 300 kilograma rezanog duhana

18.03.2021.

11:09

Autor: Ivan Perdijić

Foto: PU Split

Foto: PU Split

Foto: - / -

Prilikom obavljanja poslova zaštite državne granice policijski službenici Postaje granične policije Imotski su 16. ožujka, u večernjim satima, u mjestu Slivno, na makadamskoj cesti zamijetili dvije osobe sa vrećama a kada su im prišlii pregledom su utvrdili da se u vrećama nalazi rezani duhan. .

Pregledom terena u šumi je pronađeno još šest odbačenih vreća. Zatečeni muškarci, 27-godišnjak i 52-godišnjak su uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije. Kod njih je pronađeno i oduzeto ukupno 60,5 kg rezanog duhana, dok je zajedno s pronađenim duhanom u odbačenim vrećama utvrđena ukupna količina od 180.6 kg. Nadalje, sumnja se kako su u utorak oko 18.45 u mjestu Slivno prešli nezakonito državnu granicu spomenuti 27-godišnjak i 52-godišnjak prenoseći vreće s duhanom. Zbog utvrđene sumnje u počinjenje kaznenog dijela iz čl. 257 st. 1.  Nedozvoljena trgovina protiv spomenutih slijedi podnošenje kaznene prijave redovnim putem nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Nadalje, istog dana oko 20.15 sati prilikom obavljanja poslova zaštite državne granice od strane policijskih službenika Postaje granične policije Trilj, u mjesto Aržano, zaustavljeno je osobno vozilo splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin. Pregledom vozila zamijećena je veća količina rezanog duhana u PVC vrećama te je spomenuti uhićen. Temeljem naloga obavljena je pretraga vozila i pronađeno je 12 PVC vreća sitno rezanog duhana bez nadzornih markica, sveukupne težine 100 kg. Pronađeni duhan je oduzet uz potvrdu, dok je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 26-godišnjaka  podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo iz čl. 257. st. 1 KZ-a Izbjegavanje carinskog nadzora i čl. 264.st.1 KZ-a Nedozvoljena trgovina redovnim putem.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.