Hrvatski radio

Radio Split

Pronađeno neprijavljeno oružje kod 46-godišnjaka u Sinju

28.01.2016.

11:09

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom, za kojeg je utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Pretražena je njegova kuća i prostorije koje koristi, na području Policijske postaje Sinj, kojom prilikom je pronađeno 12 ručnih bombi, lovačka puška, rastavljena automatska puška i 1182 komada različitog streljiva. Protiv 46-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

 

Oštetio zagrebačku tvrtku za 940 tisuća kuna

Služba gospodarskog kriminaliteta PU Split je dovršila kriminalističko istraživanja nad 51-godišnjakom. Sumnja se da je 2008. godine, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Zagreba, sklopio ugovor o kreditu i sebi kupio stan, s tim što je u ugovoru, bez znanja vlasnika i direktora trgovačkog društva, isto društvo naveo kao jamca za kredit. Zatim je kupljeni stan prodao, a nije zatvorio kredit, već je novac zadržao za sebe, pa je trgovačko društvo nastavilo podmirivati obveze. Oštećeno je za iznos od oko 940.000 kuna. Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.