Hrvatski radio

Radio Split

Proširuje se parkiralište uz Velebitsku ulicu

25.10.2017.

22:18

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Postavljanje kamena temeljca za dogradnju parkirališta bit će 26. listopada 2017. u 10 sati na južnom dijelu postojećeg parkinga, s istočne strane Krležine ulice kod Hrvatske pošte, odnosno kućnog broja 26.

 

Novo otvoreno parkiralište na katu i buduće natkriveno postojeće parkiralište u prizemlju obuhvaćaju površinu od 5316 m2, odnosno ukupno 304 parkirališna mjesta (prizemlje 159 mjesta, a na krovu još 145 mjesta).  Postojeće parkiralište ima 180 parkirnih mjesta, a izgrađeno je osamdesetih godina prošlog stoljeća.

 

Prema Ugovoru za izgradnju parkirališta/garaže s projektiranjem uz Velebitsku ulicu, koji je sklopljen 9. prosinca 2015. godine, izvršitelj cjelokupnih radova (projektiranje, ishođenje dozvola i izvođenje radova) je Zajednica ponuditelja Lavčević d.d. Split. Vrijednost ugovorenih radova je 4.995.260,00 kn (6.244.075,00 kn s PDV-om) 

Kamen temeljac za novo parkiralište postavit će zamjenik gradonačelnika Nino Vela, a njime će upravljati Split – parkinga“.

Vijeće Gradskog kotara Sućidar odlučilo je počastiti nazočne poljičkim soparnikom i fritulama povodom početka izgradnje prvog javnog parkinga u Splitu nakon dugih 25 godina. Kamen temeljac, radnike i sve nazočne blagoslovit će sućidarski župnik don Ivan Čotić.

Mole se građani na strpljenje te se ujedno obavještavaju da je privremeno parkiralište već u funkciji i to desni trak na potezu Velebitske ulice od ulaza u Krležinu ulicu do Vukovarske, kao i trak Vukovarske ulice na potezu od križanja s Velebitskom do skretanja za ambulantu Sućidar. Rok za završetak parkinga je četiri mjeseca - kraj veljače ili početak ožujka 2018.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.