Hrvatski radio

Radio Split

11:42 / 29.05.2020.

Autor: RS

Proslava Dana državnosti Republike Hrvatske

Proslava Dana državnosti Republike Hrvatske

Proslava Dana državnosti Republike Hrvatske

Foto: - / -

U povodu Dana državnosti RH, u subotu 30. svibnja izaslanstva Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije položit će vijence u sjećanje na poginule branitelje – u 8 sati na Gradskom groblju “Lovrinac” (Središnji križ, Groblje branitelja iz Domovinskog rata

i Spomen obilježje poginulim Bošnjacima-muslimanima u Domovinskom ratu), te u 9 sati na Spomenik u Parku branitelja (Obala kneza Branimira 17).

30. svibnja obilježava se i Dan hrvatskih branitelja grada Splita.

U 9.30 sati slijedi svečano podizanje zastave Republike Hrvatske na štandarac na Narodnom trgu (Pjaca), uz intoniranje himne Republike Hrvatske “Lijepa naša” u izvedbi Gradske glazbe Split.

U 10 sati na rasporedu je sveta misa u katedrali sv. Dujma.

Promenadni koncert Marmontovom ulicom i na rivi održat ća Gradska glazba Split. 

U 11 sati u Galeriji umjetnina, Split, Ulica kralja Tomislava 15, Splitsko-dalmatinska županija i Grad Split upriličit će svečanost, na kojoj će zbog epidemioloških mjera broj uzvanika ovog puta biti ograničen na vijećnice i vijećnike Županijske skupštine i Gradskog vijeća Grada Splita, kao i na predstavnike Koordinacije braniteljskih udruga grada Splita (30. svibnja ujedno i Dan branitelja grada Splita).

Prije 30 godina najmlađi zastupnik u prvom sazivu demokratskoga Hrvatskoga državnog sabora bio je današnji splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Poslušajmo čestitke gradonačelnika Krstulovića Opare i župana Blaženka Bobana.

Gradonačelnik Krstulović Opara

Župan Boban

Andro Krstulović Opara

Andro Krstulović Opara

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.