Hrvatski radio

Radio Split

Proslava Male Gospe u Vepricu i Solinu

07.09.2022.

10:21

Autor: Denis Šabić,SMN

Mala Gospa

Mala Gospa

Foto: HRT / HRT

Na uočnicu blagdana Male Gospe u srijedu, 7. rujna brojni će vjernici i ove godine iz svih krajeva Splitsko-makarske nadbiskupije, s otôka i iz Bosne i Hercegovine hodočastiti u marijansko svetište Vepric na središnje misno slavlje u 17.30 sati koje će predvoditi mons. Ranko Vidović, hvarski biskup. Potom će uslijediti marijanska procesija. Misi će prethoditi križni put u 15.30 i molitva krunice u 16.30 sati. Toga su dana u svetištu mise još u 7, 9 i 11 sati i prigoda za sakrament pomirenja. Na sam blagdan Male Gospe, u četvrtak 8. rujna, jutarnje mise su u 7, 9 i 11 sati, a popodnevno svečano bogoslužje u 18 sati predvodi don Đuliano Trdić, rektor Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu. Misi prethodi molitva krunice, a nakon mise je marijanska procesija.

Blagdan rođenja Blažene Djevice Marije 8. rujna svečano će biti proslavljen u solinskom Gospinu prasvetištu. Procesiju i središnje euharistijsko slavlje u 10 sati na Gospinu Otoku u Solinu predvodit će splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Dražen Kutleša. Za vrijeme mise pjeva mješoviti zbor Kraljica Jelena. Euharistijsko slavlje uz blagoslov djece i bolesnika u 16 sati predvodi don Roko Kaštelan. Svečanu misu u 18 sati predvodi mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH. Vjernici će moći pristupiti i sakramentu pomirenja.

 

Mala Gospa

Mala Gospa

Foto: HRT / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.