Hrvatski radio

Radio Split

Proslava "Oluje" na Sućidru

03.08.2015.

07:39

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Već petu godinu za redom Odbor za hrvatske branitelje Gradskog kotara Sućidar organizira proslavu vojune akcije Oluja, ove godine pod nazivom 'Ponosni na Oluju', pod pokroviteljstvom kotara Sućidar, Udruge dragovoljaca HRM-a i Braniteljsko radno-socijalne zadruge 'Kamarad' kao suorganizatora.

Fešta će se održati u ponedjeljak 3. kolovoza na vrhu Sućidra (plac na Vukovarske i  Velebitske ulice), a službeni početak protokola je u 20 sati. Predhodit će misa za Domovinu u župnoj crkvi Sv. Andrije na Sućidru u 19 sati. 

Proslavi će nazočiti velik broj građana, dužnosnika grada, županije, udruga proizišlih iz domovinskog rata, humanitarnih i navijačkih udruga.

Uz cjelovečerni koncert, gdje nastupaju grupe Trio Gušt, Beat band i Hit factory, podjelit će se oko 1000 komada sladoleda i sokova za djecu. A ove godine za jubilej Specijalni tim za građane peče vola od 700 kg žive vage. Vol će se peći od jutarnjih sati pa sve do pred sam početak protokola. Program će voditi sućidarski novinar Zoran Vrbatović. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.