Hrvatski radio

Radio Split

Provalnik nožem ozlijedio policajce

01.05.2018.

10:49

Autor: Josip Krželj

Provalnik nožem  ozlijedio  policajce

Provalnik nožem ozlijedio policajce

Foto: - / -

Jutros oko 2 sata u Splitu u Teslinoj ulici policijski službenici su nakon zaprimljene dojave o provali, u pokušaju provale zatekli dvije osobe koje su se, kada su uočili policajce, dali u bijeg. Nakon što su ga sustigli, jedan muškarac je policijske službenike napao nožem.

Nakon što se oglušio na izdane zapovijedi da prestane s napadom i odbaci nož, te nakon što je i nakon izdanih zapovijedi nastavio s napadom na policajce, policijski službenik je ispalio i upozoravajući hitac u zrak, ali osoba je i dalje nastavljala s napadom. U cilju sprječavanja daljnjeg napada policijski službenik je uporabio vatreno oružje, nakon čega je osoba uz uporabu sredstava prisile savladana. 30-godišnji muškarac je zadobio prostrijelne rane na nozi, odvezen na pružanje liječničke pomoći i zadržan je na bolničkom liječenju. Druga osoba je pronađena, uhićena i dovedena u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

U ovom događaju ozlijeđena su četiri policijska službenika te im je pružena liječnička pomoć, jedan policajac je zadobio teške, a tri policajca su zadobila lakše tjelesne ozljede.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.