Hrvatski radio

Radio Split

Prvi korisnik zemnog plin u Klisu

25.09.2016.

18:32

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Klis je ovih dana dobio prvog korisnika plina. Riječ je o praonici rublja Splendor d.o.o. koja se odlučila na ovaj potez jer želi značajno unaprijediti svoje poslovanje i zauzeti vodeći položaj u sve oštrijoj tržišnoj utakmici.

Prelaskom na plin dobili smo neograničeni izvor energije 24 sata na dan za sve naše sadašnje i buduće potrebe. Osim toga, utrošeni plin plaćat ćemo po potrošenim količinama, a ne unaprijed. Moći ćemo u potpunosti optimizirati poslovanje lakšim mjerenjem proizvodnih troškova“ – izjavila je vlasnica Marija Boban.

Tvrtka EVN Croatia, koncesionar za izgradnju plinske distributivne mreže u Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji, od 2009. mijenja energetsku sliku Dalmacije.

Zadovoljni smo što naši poslovni korisnici prelaskom na plinom optimiziraju troškove i unaprjeđuju poslovanje, a građani dobivaju pouzdani i uvijek dostupan izvor energije koji im pomaže u postizanju većeg komfora življenja. Nakon zadnjeg pada cijene plina od 16,5 % plin je kao ekološki najprihvatljivije gorivo postao još pristupačniji i atraktivniji energent. Izgradnjom plinske mreže od Dugopolja do Splita i završetkom radova na području Splita do kraja 2016. plin postaje dostupan i u Splitsko-dalmatinskoj županiji“, izjavio je Joachim Gasser, voditelj EVN-ove podružnice u Splitu.

EVN Croatia je dosad izgradio više od 98 km plinovoda, od čega u Splitsko-dalmatinskoj županiji 32 km. Trenutno u koristima plina uživa više od 1 000 korisnika. Dalmacija je trenutno gotovo jedino gradilište plinske mreže u Hrvatskoj, a EVN Croatia jedan je vodećih investitora u izgradnju plinske infrastrukture s ulaganjem vrijednim oko 150 milijuna kuna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.