Hrvatski radio

Radio Split

Prvi put privremeni tromjesečni proračun za 2017. godinu

21.12.2016.

08:06

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Split ipak neće dobiti Vladina povjerenika. Nakon neizglasavanja proračuna za 2017., sinoć je na novosazvanoj 38.-oj sjednici Gradskog vijeća ipak izglasan privremeni finanijski proračun za prva tri mjeseca iduće godine, u ukupnom iznosu od 192 milijuna kuna.

Od 25 nazočnih vijećnika, za privremeni proračun glasovalo je 18 vijećnika vladajuće koalicije SDP-a i HNS-a te svi nezavisni vijećnici, a protiv su bili vijećnici HDZ-a i stranke Pametno, uz suzdržan glas Kerumova HGS-ova vijećnika.

To je prvi put da je grad Split dobio privremeni tromjesečni proračun, a to znači da grad Split, kao i sve ustanove koje se financiraju iz gradskog proračuna, u sljedećih 90 dana ne smiju zapošljavati nove radnike niti uzimati nove kredite, grad maksimalno može potrošiti do jedne četvrtine lanjskih prihoda u istom razdoblju, odnosno do najviše 192 milijuna kuna – objasnila je šefica gradske blagajne Ljiljana Vučetić.

"Ipak je bolji i privremeni proračun, negoli povjerenik u drugom hrvatskom gradu" - kazao je na kraju sjednice gradonačelnik Ivo Baldasar, najavljujući da će u ožujku gradskim vijećnicima ponuditi novi tehnički proračun za cijelu 2017. godinu, kako Gradsko vijeće ne bi bilo raspušteno do loklanih izbora, i kako Dan grada i feštu svetog Dujma 7. svibnja ne bi predvodio Vladin povjerenik na čelu grada.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.