Hrvatski radio

Radio Split

R. Tomašić o Mamićima i koaliciji s HDZ-om

04.07.2015.

15:46

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu, s današnje je konferencije za novinare u Zadru poručila kako će stranku u budućnosti voditi mladi ljudi, koji su se dokazali svojim radom i znanjem.

Dodala je kako u radu Europskoga parlamenta sudjeluje u klubu konzervativaca i reformista, koji broji 73 člana iz 16 zemalja. Istaknula je kako je konzervativizam sve popularniji u Europi. Stoga očekuje i dobar rezultat svoje koalicije na idućim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj. O mgućoj koaliciji s HDZ-om razgovarala je s predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom. 

Vjerujem da ćemo na izbore izići u koaliciji pert stranaka. S domoljubnom koalicijom idemo svi samo pod uvjetom da lijevi idu svi skupa. Dakle ako kukurikavci sakupe sve i Josipovića i Holy, onda i desnica mora ići skupa. Otvoreno sam mu (T. Karamarku, op.a.) rekla, ako svi idu skupa, moramo i mi, a ako ne, zašto bi? zašto ne bi ta domoljubna koalicija imala neki korektiv, a trebat će, rekla je Tomašić

Predsjednica hrvatskih konzervativaca komentirala je i istragu nad braćom Mamić, te rekla kako ne vjeruje u hravtski pravosudni sustav. Zbog brojnih pritužbi građana na dugotrajnost postupaka razmišljala je od EU tražiti monitoring nad hrvatskim pravosuđem.

Ja ne znam što je s Mamićem, jer ne vodim mu knjige, pa ne znam. Ali, meni je isto malo čudno da pet mjeseci pred izbore, da se to radi. A kažu Mamić je godinama to radio. Dakle, neka institucije rade svoj posao, ali neka odrade pošteno, bez politike, rekla je u Zadru Ruža Tomašić.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.