Hrvatski radio

Radio Split

17:28 / 28.01.2021.

Autor: MV

Radionice Studentskoga poduzetničkog inkubatora

Radionice Studentskoga poduzetničkog inkubatora

Radionice Studentskoga poduzetničkog inkubatora

Foto: - / -

Poduzetnički centar Split u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta u Splitu provodi projekt “Studentski digitalni HUB” s ciljem jačanja osobnog i profesionalnog razvoja te kompetitivnosti mladih na tržištu kroz razvoj digitalnog programa neformalnog učenja.

Također, kroz jačanje kapaciteta mladih u sustavu visokog obrazovanja nastoji se mlade potaknuti na intenzivnije uključivanje u razvoj lokalne zajednice. Kroz “Studentski digitalni HUB” provodit će se edukacije iz područja:

● Digitalne vještine gdje se naglasak stavlja na digitalnu inteligenciju i pismenost, korištenje digitalnih alata u učenju i virtualnoj suradnji te programske jezike

● Poduzetničke vještine gdje se naglasak stavlja na digitalni marketing, komunikacijske i prezentacijske vještine, prodajne vještine i poslovno pregovaranje te pisanje projektnih prijedloga i upravljanje projektima

● Vještine osobnog razvoja gdje se naglasak stavlja na vodstvo i liderstvo, timski rad, pripremu za tržište rada te tehnike generiranja i testiranja ideja.

Mjesec veljača posvećen je temi “Digitalna inteligencija i pismenost” te će se kroz niz radionica studenti i mladi uvesti u svijet rudarenja podataka (Data Mining), obrade i vizualizacije podataka koristeći softver Tableau te kreiranja i upravljanja You Tube kanalima.

Svi polaznici koji prođu edukacije iz određenog područja dobit će potvrdu za sudjelovanje. Detaljan raspored svih edukacija i aktivnosti bit će dostupan na stranici Studentskog poduzetničkog inkubatora.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije, a provodi se kroz cijelu 2021. godinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.