Hrvatski radio

Radio Split

Raspored blagdanskih misa na Badnjak i Božić

24.12.2020.

12:35

Autor: RS

Katedrala sv. Duje

Katedrala sv. Duje

Foto: - / -

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodit će na Badnjak 24. prosinca u 21 sat misu polnoćku u splitskoj prvostolnici sv. Dujma. Na Božić 25. prosinca nadbiskup predvodi svečano euharistijsko slavlje u 11 sati u splitskoj katedrali.

Prijenos misa bit će na YouTube kanalu i Facebook profilu Splitsko-makarske nadbiskupije.

I ostale župe prilagodile su raspored blagdanskih misa sukladno epidemiološkim uputama da na misama bude što manje osoba i da se euharistijska slavlja, kojih će biti i do 4 u jednom danu, mogu pratiti izravno na društvenim mrežama.

Zanimljiv je primjer Župe sv. Andrije na splitskom Sućidru: mise se mogu slušati i u automobilima do pedesetak metara oko crkve na FM frekvenciji 105,5 MHz.

Svećenici i crkva pridržavat će se svih uputa stožera i pridržavati se propisanih mjera koje su jednostavne i provedive i pri blagoslovu kuća u novim uvjetima - kaže generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović.

Poslušajmo i ovogodišnju Božićnu poruku nadbiskupa Marina Barišića.

Don Miroslav Vidović o blagoslovu kuća

Božićna poruka nadbiskupa Marina Barišića

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.