Hrvatski radio

Radio Split

Rasprava o ljudskim pravima na Pravnom fakultetu

14.12.2021.

13:05

Autor: HRT Radio Split

osobe s invaliditetom

osobe s invaliditetom

Foto: POSI / POSI

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava 10. prosinca, Ured pravobranitelji za osobe s invaliditetom organizirao je u suradnji s pravnim fakultetima u Osijeku, Splitu i Rijeci te ostalim nacionalnim pravobraniteljskim uredima: Uredom pučkog pravobranitelja, Uredom pravobranitelja za djecu i Uredom pravobranitelja za ravnopravnost spolova, odnosno njihovim područnim uredima u Osijeku, Splitu i Rijeci, panel raspravu na temu „Ljudska prava u Republici Hrvatskoj - pogled kroz perspektivu pravobraniteljskih ureda“.


Kroz izlaganja predstavnika pravobraniteljskih ureda studentima će se pružiti dodatna znanja i informacija o kodifikaciji međunarodnopravne zaštite prava čovjeka i njihovoj implementaciji u pravni poredak Republike Hrvatske, kao io ulozi i nadležnostima pravobraniteljskih ureda prema područjima rada, apostrofirajući važnost obrazovanja o ljudskim pravima kao važnom dijelu pravne kulture i pravne pismenosti.

Na Dan ljudskih prava obilježavamo postignuća učinjena u domeni ljudskih prava i njihovih zaštite, i ponovno potvrđujemo vrijednosti načela i standarda ljudskih prava, ali i podsjećamo na daljnju obvezu izgradnje svijeta u kojemu je život jednakosti u dostojanstvu i pravima stvarnost za sve - kazala je Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom.

Panel rasprava u Splitu održat će se na Pravnom fakultetu Split, dana 15. prosinca 2021. godine od 9.30 do 11.00 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.