Hrvatski radio

Radio Split

Razbijena spomen obilježja braniteljima na Golubovom kamenu

05.02.2019.

07:54

Autor: Josip Krželj

Razbijena spomen obilježja braniteljima na Golubovom kamenu

Razbijena spomen obilježja braniteljima na Golubovom kamenu

Foto: - / -

Imotski gradonačelnik Ivan Budalić osudio je rušenje spomen obilježja na Golubovu kamenu: "Zajedno s kolegom Matom Frankovićem, gradonačelnikom Dubrovnika, oštro osuđujem i tražim što bržu istragu povodom nedavnih vandalizama i rušenja spomen obilježja hrvatskim braniteljima kod Dubrovnika.

Razbijanjem spomen obilježja na Golubovu kamenu kod rijeke Dubrovačke na mjestu pogibije Hrvatskih vitezova – imotskih sokolova, ruši se spomen na žrtvu i borbu koju su naši branitelji dali da mi danas živimo slobodnu, demokratsku i proeuropsku budućnost. Ne dopuštam da itko umanjuje život koji je dan za domovinu, jer su te žrtve postale temelj naše Hrvatske. Ne samo da je riječ o mojim suborcima, zbog čega sam posebno emotivno vezan, već je riječ o borcima koji su budućnost Hrvatske, budućnost svih nas, stavili ispred svoje vlastite budućnosti.Način na koji se ophodimo prema braniteljima je način kako se ophodimo prema onima koji su nam omogućili slobodu i život u slobodnoj i nezavisnoj europskoj i zapadnjačkoj državi." - navodi u priopćenju imotski gradonačelnik. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.