Hrvatski radio

Radio Split

Razbojnik s pištoljem pljačkao po Splitu

05.06.2019.

11:14

Autor: RS

Razbojnik s pištoljem

Razbojnik s pištoljem

Foto: - / -

Policijski službenici II. Policijske postaje Split su dovršili kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom i 33-godišnjakom, osumnjičenima da su 3. lipnja počinili razbojništvo u poslovnici Hrvatske pošte u ulici Antuna Branka Šimića u Splitu.

Odmah po dojavi o počinjenju kaznenog djela, zaprimljenoj u 18.23 sati, policijski službenici su izišli na teren, te su nedaleko od mjesta događaja ubrzo zatekli motocikl Yamaha i navedene osobe, koje su priveli u službene prostorije, gdje je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.Utvrđena je sumnja da je 23-godišnjak u 18.20 sati maskiran ušao u poslovnicu pošte, gdje je uz prijetnju pištoljem djelatnicama otuđio novac u iznosu od oko 12.500 kuna, nakon čega je pobjegao prema 33-godišnjaku koji ga je u blizini čekao s motociklom, te su se zajedno udaljili s mjesta događaja i međusobno podijelili novac.

Navedene osobe se sumnjiče da su na isti način počinile i razbojništvo u kiosku u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Splitu 18. svibnja, kada je 23-godišnjak pištolj usmjerio prema djelatnici, te otuđio novac u iznosu od 7.500 kuna, kojeg je podijelio s 33-godišnjakom, a koji ga je nakon izvršenja kaznenog djela sačekao s motociklom u blizini mjesta događaja i pobjegao zajedno s njim.
Osim toga, 23-godišnjak je osumnjičen i za još dva razbojništva, od kojih je jedno počinjeno 15. svibnja, kada je oko 2.10 sati maskiran došao u hostel na Starom Pazaru, usmjerio pištolj prema gostu hostela, državljaninu Portugala, te mu otuđio novac, a zatim ga uz prijetnju pištoljem prinudio da otvori vrata sobe hostela, gdje mu je otuđio i novčanik s dokumentima.

Četvrto razbojništvo za koje je 23-godišnjak osumnjičen, počinjeno je 24. svibnja u poštanskom uredu u Vinkovačkoj ulici u Splitu, gdje je maskiran došao u 19.17 sati, te uz prijetnju pištoljem, usmjerenim prema djelatnicama, otuđio novac u iznosu od oko 15.000 kuna, nakon čega je pobjegao.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 23-godišnjak i 33-godišnjak su dovedeni pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.