Hrvatski radio

Radio Split

Regata za život Dalmatinske zagore

29.07.2015.

18:37

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruge Dalmatinske zagore i Zamosorja, čiji su članovi također članovi i Udruge veterana 4. gardijske brigade, i ove godine odlučile su organizirati drugu turističku manifestaciju pod nazivom „Regata za život Dalmatinske zagore i Zamosorja“ 1. kolovoza 2015. godine. Prvu regatu su uspješno odradili 4. kolovoza 2013. godine u kojoj je sudjelovalo 105 natjecatelja amatera, a što im je namjera i nastaviti da prijeđe u tradicijski turistički trend prikazom kanjona rijeke Cetine i svih njezinih ljepota.

Želja organizatora je vratiti život na tom našem području, zaboravljenom i neiskorištenom, a koje odiše neviđenom ljepotom i narodnim običajima. Planiraju organizirati natjecateljsku veslačku regatu gumenim kanuima na podivljalom toku rijeke Cetine od Brane „Prančević“ do Blata na Cetini u subotu, 1. kolovoza s početkom u 15 sati.

Na kraju veslačke rute u Blatu na Cetini osigurana je okrjepa pripremom hrane i osvježenja hladnim napitcima. Ove godine regata će imati i humanitarni karakter prodajom reklamnih majica s otiskom naziva manifestacije i imenima sponzora, a sredstva od prodaje donirat će se udruzi UOSI „Agape“ iz Omiša koja skrbi o invalidnim osobama s poteškoćama u razvoju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.