Hrvatski radio

Radio Split

ROADPOL-ov 24-satni nadzor brzine

24.03.2022.

11:06

Autor: PU Split

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, dva oštećenje tuđe stvari, četiri teške krađe, dvije krađe i požar te je evidentirano sedam prometnih nesreća od kojih jedna s materijalnom štetom. Jedna osoba je smrtno stradala. Jedna osoba je teže, a četiri osobe su lakše ozlijeđene.

Makaranin zadobio ozljede 

U noći 24. ožujka oko 1 sat u prostorijama kuće na makarskom području došlo je do sukoba u kojem je 20-godišnjak zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu frakture kosti nosa. U službene prostorije policije doveden je 35-godišnjak koji se dovodi u svezu s događajem i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Oštećenje vozila u Kaštelima

Zaprimljena je prijava da je u proteklih nekoliko dana u Kaštel Starom na osobnom vozilu za sada nepoznati počinitelj oštetio stakla, limariju i pneumatike. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno, a policijski izvidi su u tijeku.

Pronađena i oduzeta automatska puška u Sinju

Policijski službenici PP Sinj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom kod kojega je prethodno na sinjskom području pronađena i oduzeta jedna automatska puška. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Provaljeno u skladište u Omišu

Tijekom 22./23. ožujka 2022. na omiškom području provaljeno je u vanjsko skladište i otuđene su plinske boce. Počinjena materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna, a policijski izvidi su u tijeku.

ROADPOL-ov 24-satni nadzor brzine

Kao što smo prethodno najavili pozivom građanima da predlože lokacije za nadzor brzine podsjećamo da se danas 24. ožujka od 00 do 24 sata, na području PU splitsko-dalmatinske u sklopu pojačanih aktivnosti ROADPOL-a pojačano nadzire brzina kretanja vozila.

Naime, nepropisna i neprilagođena brzina i dalje su glavni uzročnik stradavanja u prometnim nesrećama, a ujedno i jedan od najčešćih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Stoga je cilj pojačanog nadzora podizanje razine stanja sigurnosti prometa na cestama, ali i utjecanje na promjene ponašanja  kod sudionika u prometu radi smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu.

Građanima koji su se svojim prijedlozima lokacija za nadzor brzine aktivno uključili  u pripremu provedbe 24-satnog nadzora zahvaljujemo na suradnji. Dio zaprimljenih prijedloga je usvojen i na tim lokacijama se provodi nadzor brzine kretanja vozila.

Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge! - poručuju iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.