Hrvatski radio

Radio Split

S 8 glasova ZA te jednim suzdržanim usvojen proračun Općine Šolta

28.12.2021.

23:03

Autor: HRT Radio Split

Nečujam na Šolti

Nečujam na Šolti

Foto: Joško Krželj / HRT

Na 10. sjednici Općinskog vijeća Šolte s 8 glasova ZA te jednim suzdržanim usvojen je Proračun Općine Šolta kao temeljni financijski dokument u kojem možete pogledati sve planirane godišnje prihode i primitke te rashode i izdatke za 2022. godinu (na web stranici Općine Šolta).

Proračun za 2022. godinu iznosi 36.643.000 kuna. Razvojan je (preko petnaest milijuna kuna su investicije) i socijalan (povećana izdvajanja za novorođene, predškolce, za stipendije učenicima i studentima, za Dom za starije i nemoćne, za ulaganja u infrastrukturu POS-a...). 

Ono što nam je svakako želja je još aktivnije sudjelovanje svih stanovnika Šolte u njegovom kreiranju. Svake godine objavi se Javni poziv građanima i udrugama da sudjeluju. Udruge svake godine prijave projekte koji se sufinanciraju iz proračuna, a rezultat je podizanje kvalitete života na otoku i promoviranje Šolte od strane svih udruga sufinanciranih iz proračuna za što je Općina Šolta već dobila priznanje Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a trenutno se nalazi među deset najboljih u RH po analizi izvršenja proračuna temeljem podataka Ministarstva financija. Ja, kao načelnik Općine Šolta, uz pomoć moje Nezavisne liste i suradnje ostalih lista zastupljenih u Općinskom vijeću, uložit ću kao i uvijek svu potrebnu volju i znanje da se ovaj ambiciozni proračun realizira te opravda povjerenje koje ste mi kroz svoje predstavnike u Općinskom vijeću dali - kazao nam je načelnik Nikola Cecić Karuzić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.