Hrvatski radio

Radio Split

12:00 / 11.11.2015.

Autor: Marino Marinčić

Sajam hotelske i ugostiteljske opreme u Spaladium areni

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnji, 21. međunarodni specijalizirani sajam GAST PRO 2015., vodeći sajam profesionalne hotelske i ugostiteljske opreme u Hrvatskoj, održava se u splitskoj Spaladium Areni od 11. do 14. studenog 2015. godine. Reportažni prikaz pripremio je Marino Marinčić:

Riječ je o prvom sajmu nakon uspješne turističke sezone i nezaobilaznom mjestu za sve sudionike na hotelskom i ugostiteljskom  tržištu  koji se žele na vrijeme pripremiti za sljedeću turističku sezonu.

Sajam GAST PRO specijalizirani je sajam koji osim izlagačkog dijela nudi i konferencijski program. U okviru sajamskog konferencijskog programa, održat će se 4. turistička mreža i Konferencija za male iznajmljivače. Posebno atraktivna bit će manifestacija tečaja pravljenja domaćih čvaraka koja će se održati uz brojne poznate sudionike i goste.

21. međunarodni specijalizirani sajam GAST PRO 2015., lider sajamske industrije hotelskog i ugostiteljskog sektora, održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH, Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita te Turističke zajednice grada Splita.

Kao specijalizirani sajam profesionalne i ugostiteljske opreme, GAST PRO namijenjen je proizvođačima hrane i pića, hotelima, restoranima i ugostiteljskim objektima, strukovnim udruženjima i obrazovnim institucijama te distributerima i investitorima. Mjesto je to na kojem će poslovni ljudi iz turističkog i ugostiteljskog sektora u pravo vrijeme imati priliku ostvariti kontakte s donositeljima odluka u svim segmentima turističke industrije, unaprijediti kontakte s postojećim klijentima, prezentirati vlastite proizvode i usluge ciljanom tržištu, sudjelovati u zanimljivim stručnim i zabavnim programima, koristiti inovativne platforme za promociju start up-ova te bogatu bazu hotelskih i ugostiteljskih objekata za plasman svojih proizvoda i usluga.

"Cilj sajma GAST PRO je pružiti uvid u aktualnu turističku ponudu profesionalcima koji već sada promišljaju i planiraju unaprjeđenje turističkih i ugostiteljskih usluga te se na vrijeme pripremaju za neophodna ulaganja za sljedeću turističku sezonu. Kako hotelijerima i ugostiteljima, tako i sve brojnijim turističkim obiteljskim gospodarstvima te privatnim iznajmljivačima, aktualno turističko tržište kontinuirano 'podiže ljestvicu', odnosno postavlja nove i složenije zahtjeve kojima se moraju prilagođavati s ciljem podizanja vlastite konkurentnosti. Upravo zato, GAST PRO mjesto je stvaranja poslovnih kontakata i upoznavanja s novim proizvodima i uslugama u svim segmentima turističke industrije" - istaknula je Sanja Vuković Veić, direktorica Sajma Split, tvrtke organizatora 21. međunarodnog specijaliziranog sajma GAST PRO 2015.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.