Hrvatski radio

Radio Split

Sajam poslova u Mostaru – prilika za osiguranje sezonske radne snage

21.03.2022.

11:09

Autor: Denis Šabić

Nataša Bušić

Nataša Bušić

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

Cilj je sajma poslova povezati poslodavce koji se susreću s problemom nedostatka radne snage, ponajprije u sezoni, sa studentima koji imaju uvjete i želju za sezonski rad, kazala nam je viša stručna savjetnica za turizam pri HGK Županijska komora Split Nataša Bušić.

Nataša Bušić

Nataša Bušić

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

Ovo je treći put da HGK – Županijska komora Split organizira sajam poslova u Mostaru, koji smo inicirali s ciljem aktivnijeg pristupa rješavanju problema nedostatka radne snage tijekom ljetne sezone, posebno u sektorima turizma i trgovine. Unatoč još jednoj neizvjesnoj sezoni koja je pred nama, potrebno je učiniti sve na što možemo utjecati da je dočekamo spremno, a ovaj sajam omogućava poslodavcima pronalaženje radne snage i kvalitetnu pripremu poručila je viša stručna savjetnica gđa Bušić.

Sveučilište u Mostaru s oko 10.000 studenata, dobar dio kojih traži tijekom ljeta studentski posao u Dalmaciji, jedan je od mogućih bazena sezonske radne snage. Dalmatinskim poslodavcima sajam pruža priliku da na licu mjesta upoznaju studente te im predstave kvalifikacije i vještine koje očekuju od svojih radnika, kao i uvjete koje im nude. Dosadašnja iskustva sa sajma su iznimno pozitivna, i od strane poduzetnika, koji imaju priliku na vrijeme osigurati potrebnu radnu snagu, i od strane tamošnjih studenata, koji osim prihoda stječu i poslovno iskustvo te praktična znanja i vještine. Sajam je namijenjen poslodavcima s područja Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko- neretvanske i Šibensko-kninske županije. Kao izlagači na sajmu besplatno mogu sudjelovati sve velike i srednje tvrtke iz navedenih županija te male tvrtke koje plaćaju dobrovoljnu članarinu Hrvatskoj gospodarskoj komori. U nastavku poslušajte intervju s gospođom Bušić u svezi sutrašnjeg mostarskog sajma poslova i pripremi za turističku sezonu u ozračja nemilih događaja i rata u Ukrajini...


Intervju s gđom Bušić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.