Hrvatski radio

Radio Split

Šest godina rada Socijalne samoposluge Grada Sinja

30.12.2021.

12:01

Autor: Crveni križ Sinj

Socijalna samoposluga u Sinju

Socijalna samoposluga u Sinju

Foto: GDCK Sinj / CK

U šest godina rada Socijalna samoposluga Grada Sinja podijelila je više od pola milijuna kuna siromašnim obiteljima i samcima na području Grada Sinja. Podijeljeno je ukupno 2720 košarica ukupne vrijednosti 525.135,00 kuna.


Samoposlugu je osnovao Grad Sinj, nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, a partner u provedbi je Udruga Srma. Provedeno je 67 podjela u kojima je donirano prosječno 60-tak različitih prehrambenih i higijenskih artikala mjesečno. Prosječna mjesečna vrijednost donacije za 40-tak samaca i obitelji zahvaćenih siromaštvom u socijalnoj samoposluzi Grada Sinja iznosila je 7.700,0 kn mjesečno.

Rad socijalne samoposluge Grada Sinja financirao je dijelom Grad Sinj proračunskim sredstvima. Najvećim dijelom ju je punilo Gradsko društvo Crvenog križa Sinj iz svojih donacija, a više od četvrtine podijeljene vrijednosti čine donacije građana na humanitarnim akcijama koje su organizirali Udruga Srma i GDCK Sinj, akcija ''72 sata bez kompromisa'', učenici sinjskih škola i drugi lokalni donatori - izvijestili su iz sinjskoga Crvenog križa.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.