Hrvatski radio

Radio Split

16:54 / 11.06.2022.

Autor: Coca-Cola HBC

Šezdesetak volontera čistilo plažu na Čiovu

Čišćenje plaže

Čišćenje plaže

Foto: Duje Klarić / CROPIX

Akcijom čišćenja plaže Sveti Križ na otoku Čiovu nastavilo se ovogodišnje izdanje ekološkog projekta Coca-Cole, Konzuma i Jutarnjeg lista Od izvora do mora koji promiče zaštitu vodnog bogatstva Hrvatske te potiče na primjereno odlaganje ambalažnog otpada.Čišćenju plaže Sveti Križ, poznatoj po gustoj borovoj šumi, u mjestu Mastrinka na Čiovu, u subotu se pridružilo više od šezdeset volontera u organizaciji Odreda izviđača Trogir. Prilikom čišćenja volonteri su prikupili nekoliko stotina kilograma otpada, koji je nakon akcije zbrinut na odgovarajući način.

Od izvora do mora dio je dugoročnog sveobuhvatnog plana Svijet bez otpada kojim se tvrtka Coca-Cola, među ostalim, obvezala da će do 2030. godine prikupiti i reciklirati istu količinu boca i limenki onoj koju stavlja na tržište te da će udio recikliranih materijala u primarnoj ambalaži biti najmanje 50 posto. Također, do 2025. godine sva primarna ambalaža moći će se u potpunosti reciklirati. U proteklih 10 godina, samo upotrebom lakših boca, Coca-Cola je smanjila ukupnu upotrebu plastike za četvrtinu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.