Hrvatski radio

Radio Split

Slobodno kretanje unutar aglomeracije Split

09.04.2020.

16:58

Autor: RS

Slobodno kretanje unutar aglomeracije Split

Slobodno kretanje unutar aglomeracije Split

Foto: - / -

Gradonačelnici i općinski načelnici splitske Aglomeracije - Splita, Kaštela, Solina, Trogira, Dugopolja, Klisa, Podstrane - potpisali su Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite,

a sve u cilju slobodnog kretanja građana unutar granica navedenog područja bez izdavanja propusnica dok traje epidemija koronavirusa (COVID-19).
Potpisani Sporazum je upućen Nacionalnom stožeru Republike Hrvatske te Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije te se očekuje njihova Odluka.
Sporazumom su se gradovi i općine obvezali na koordinirano djelovanje sa svim postojećim stožerima civilne zaštite na ovom području, a mjere civilne zaštite koje se odnose na građane na području gradova i općina odnose se jedinstveno na sve građane.

Što se tiče propusnica, tajnici gradskih kotara i mjesnih odbora, ovlašteni od Stožera civilne zaštite Grada Splita dosad su izdali ukupno 8.841 propusnicu temeljem Odluke u zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, stanovnicima Splita koji napuštaju mjesto prebivališta/boravišta iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama te kupovine hrane i osnovnih potrepština.
Preko sustava e-Građani izdano je 1.721 propusnica. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.