Hrvatski radio

Radio Split

Slovenci u pet mjeseci obnavljaju garažu na Pujankama

10.02.2021.

10:26

Autor: RS

Slovenci u pet mjeseci obnavljaju garažu na Pujankama

Slovenci u pet mjeseci obnavljaju garažu na Pujankama

Foto: - / -

U ponedjeljak, 15. veljače, počinju radovi na obnovi garaže Pujanke 1 (kraj crkve sv. Pavla). Investitor projekta je komunalna tvrtka Split parking, a za izvođača radova na javnom natječaju izabrana je tvrtka Map Trade iz Slovenije. Predviđeni rok za završetak radova je pet mjeseci,

a vrijednost investicije je 3,5 milijuna kuna bez PDV-a. Po završetku radova, oko 130 korisnika garaže, kao i svi ostali stanari koji koriste parking na krovu, dobit će renoviranu i garažu sigurnu za korištenje.

Kako bi se radovi na sanaciji mogli odvijati nesmetano i po predviđenom planu, iz Split parkinga mole sve korisnike garaže i ostale stanare koji koriste parking na krovu garaže, da do ponedjeljka 15. veljače, pomaknu svoje vozilo, a prema obavijestima i uputama koje su im poslane poštom.

Druga je to sanacija koju Split parking provodi, nakon što su u kolovozu 2020. počeli radovi u garaži u Šimićevoj na Blatinama, a koji se uskoro privode kraju. Projekti sanacije složeni su i nerijetko zahtjevniji od građenja nove. Sanacija je neophodna te se ona primarno izvodi kako bi se omogućilo sigurno korištenje i produljio životni vijek garaže koja je izgrađena 1983. godine, poručuju iz Split parkinga.

- Većina radova na sanaciji koji se izvode nisu vidljivi običnom promatraču jer se odnose na zahvate na samoj konstrukciji, ali planiramo izdvojiti dodatna sredstva kako bi u sklopu sanacije odradili i radove koji se odnose na vizualno uređenje garaže nakon saniranja, kako bi i estetski ona izgledala sređeno. Radovi na sanaciji započinju nešto kasnije od planiranog, ali na to nismo mogli utjecati jer su na snazi bile epidemiološke mjere koje su podrazumijevale i obaveznu izolaciju radnika prilikom ulaska u zemlju. Sada krećemo i vjerujem kako će sve biti u zadanim rokovima, a što ćemo kontrolirati na redovitim koordinacijskim sastancima rekla je Ivana Čaljkušić, voditeljica projekta sanacije od strane Split parkinga.

Za vrijeme trajanja radova na sanaciji, svi korisnici garaže Pujanke 1 koji se moraju iseliti, moći će bez naknade koristiti garažu u uliciu Domovinskog rata, dok će se za ostale osigurati privremena parkirna mjesta koja će biti dostupna od subote, 13. veljače. Osigurat će se 27 parkirnih mjesta na parkingu uz Pauk službu i 15 u Ulici Ive Tijardovića. Za privremenu prometnu regulaciju ishođena je prometna suglasnost Grada Splita.  S obzirom da je dio parkirnih mjesta u blizini škole, mole se vozači da poštuju prometna pravila i propise.

Iz gradskog kotara Pujanke pozdravljaju početak radova i sigurni su da će svi korisnici garaže i stanovnici kotara na kraju biti zadovoljni odrađenim.

- Svjesni smo stanja u kojom se garaža nalazi, ipak govorimo o 37 godina svakodnevnog korištenja. Ovo je hvalevrijedan projekt i obnova je potrebna, kako za ovu tako i za druge garaže. Molim stanare za razumijevanje, poštivanje uputa te korištenje privremenih parkinga dok traju radovi. Moguće je da nas radovi privremeno dekomodiraju, ali naš kotar će od ovog imati koristi, rekao je Petar Gudić, predsjednik GK Pujanke.

Iz Split parkinga poručuju kako su svjesni da će radovi povremeno produžiti vrijeme pronalaska parkirnih mjesta, ali sigurnost korisnika i njihove imovine nema alternativu. Za sva pitanja i informacije vezano za sanaciju stanari se mogu javiti na sanacija.garaza@splitparking.hr ili na broj 021/644 711 (radnim danom od 8:30 do 14:30).  

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.