Hrvatski radio

Radio Split

Solin: Oni su od utapanja u Jadru spasili 83-godišnjaka

30.11.2022.

15:53

Autor: HRT Radio Split

Solinski heroji

Solinski heroji

Foto: HRT; Radio Split / HRT

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević primio je danas trojicu mladića i dvije gospođe koji su prije nekoliko dana spasili 83-godišnjeg Solinjanina od utapanja u rijeci Jadro kod Gašpine mlinice. Oni su Josip Perišić , Mate Pajčić i Josip Sirić te sestre Marija Simunić Ćukušić i Martina Simunić Džale. Skromni heroji istaknuli su kako smatraju da bi to napravio svatko te da njihov čin ne zaslužuje medijsku pozornost. 

Prošli petak negdje oko 12 i 30 medicinska sestra iz solinskog doma zdravlja Marija Simunić Ćukušić sa svojom je sestrom Martinom Simunić Džale sjedila u kafiću uz rijeku Jadro te je primijetila da je stariji muškarac upao u rijeku. Marija je otrčala do obale rijeke i počela zvati pomoć. Pridružili su joj se Josip Sirić iz Kaštela, Josip Perišić iz Blata na Cetini te Mate Pajčić iz Splita, koji su ss u Solinu zatekli poslom. Evo što je kazala Marija Simunić Ćukušić:

Marija Simunić Ćukušić - medicinska sestra u DZ Solin

Josip Perišić

Josip Perišić

Foto: HRT; Radio Split / HRT

 Bez puno razmišljanja prvi je u rijeku skočio Josip Perišić, a potom i Josip Sirć. Evo što su kazali:


Josip Perišić i Josip Sirić

 Treći mladić Mate Pajčić ostao je na obali i pomogao u izvlačenju muškarca iz rijeke: 

Mate Pajčić

Marija Simunić Ćukušić i Marina Simunić Džale

Marija Simunić Ćukušić i Marina Simunić Džale

Foto: HRT; Radio Split / HRT

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević kazao je da je imao potrebu zahvaliti se mladićima i djevojkama koji su od utapanja spasili starijeg gospodina.Dalibor Ninčević - gradonačelnik Solina

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.