Hrvatski radio

Radio Split

Solinu nagrada "Najbolje poslovno odredište"

27.04.2015.

11:15

Autor: Radio Split, Grad Solin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Solin je 21. travnja 2015. primio u Londonu, zajedno s više od stotinu gradova, dobio prestižnu europsku nagradu kao Grad velikog potencijala za ulaganje, Grad – najbolja poslovna destinacija.

Solin je imao mogućnost sudjelovanja i predstavljanja svojih projekata i programa, kojim je ostvaren potencijal u EBA projektu te je upravo svojom prezentacijom, ali i praćenjem od Europe Business Assembly – a dobio ovu nagradu od europskih stručnjaka, investitora, građevinskih poduzetnika i arhitekata.

Grad Solin će dobiti i marketinšku podršku za investicijske programe putem EBA. Također, Solinu će biti pružena marketinška potpora gradskih investicijskih programa i projekata kroz poslovne skupštine Europe. Naime, EBA osigurava sudjelovanje u konferencijama od strane raznih  stručnjaka, stručnjaka u održivom urbanom razvoju, sudjelovanje gradskih dužnosnika, investitora i predstavnika tvrtki iz više od 50 zemalja. Sudjelovanje u EBA programu podrazumijeva i promiče velike mogućnosti za suradnju s perspektivnim investitorima, međunarodnim organizacijama i zakladama.

Proglašavanjem Grada Solina jednim od najboljih europskih poslovnih odredišta također se povećavaju investicijske atraktivnosti Grada, ali i same Republike Hrvatske. Nadalje, Gradu Solinu će biti omogućena i potpora za traženje potencijalnih partnera i investitora s ciljem razvijanja održivih rješenja za urbani razvoj. Organizacija međunarodnih investicijskih samita u obliku znanstvenih i praktičnih predavanja, okruglih stolova i poslovnog savjetovanja.

Gradonačelnik grada Solina Blaženko Boban ističe kako je od velike pomoći bilo Veleposlanstvo Republike Hrvatske, veleposlanik Ivan Grdešić te gđa Davorka Dražić Žanić, koji su Solin pratili u realizaciji predstavljanja EBA forumu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.