Hrvatski radio

Radio Split

Splićane će u Novu 2023. godinu na Rivi uvesti Severina i Vojko V

16.11.2022.

15:29

Autor: HRT Radio Split, Ivan Perdijić

Split - najava Adventa

Split - najava Adventa

Foto: HRT ; Radio Split / HRT

 Splićane će u Novu godinu uvesti Vojko V i Severina. Advent u Splitu ove godine kreće nešto malo prije u odnosu na prvu adventsku nedjelju, a razlog je svjetsko nogometno prvenstvo. Tako će program početi 23. studenog i trajat će do 6.siječnja iduće godine. 

Adventske kućice , u organizaciji grada , bit će na tri lokacija ; Prokurative, Mertojak i trg na Šperunu. Grad organizira i dva klizališta koja će biti na Prokurativama i Mertojaku . Doček na Rivi će stajati nešto više o 600 tisuća kuna , a za dva klizališta izdvojit će se 500 tisuća kuna – objavio je na konferenciji za medije zamjenik gradonačelnika Splita Bojan Ivošević.Advent Split - Bojan Ivošević

Direktor gradske tvrtke Žnjan Ante Šunjić o adventskim je zbivanja rekao:

Advent - tvrtka Žnjan

Na Rivi će biti 8 trgovačkih kućica na kojima se neće prodavati piće, već slastice poput fritula, uštipaka i palačinki -kazala je direktorica TZ grada Splita Alijana Vukšić dodajući:

Alijana st advent

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević istaknuo je kako će se u obnovu ukrasa i svjetla u centru grada uložiti oko 1,1 milijun kuna:


Rasvjeta Advent Split

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.