Hrvatski radio

Radio Split

Splićani dočekali osvajačice medalja iz Brazila

10.05.2022.

16:33

Autor: Marko Miličić

Matea Kolovrat i Petra Goleš s članovima kluba

Matea Kolovrat i Petra Goleš s članovima kluba

Foto: Marko Miličić / HRT

Na Olimpijskim igrama gluhih u Brazilu hrvatska tekvondašica Matea Kolovrat osvojila je zlatno odličje, a Petra Goleš bila je srebrna. Zajedno s trenerom Veljkom Laurom Šišom vratili su se u Split gdje im je u zračnoj luci priređen svečani doček. Uz članove TKDO kluba Marjan i seniorsku reprezentaciju, na izvrsnom rezultatu čestitali su im i predstavnici Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Splitskog saveza športova te Hrvatskog i Splitskog saveza gluhih.

U kategoriji više od 67 kilograma Matea Kolovrat zlatom je ujedinila naslove svjetske i europske prvakinje te olimpijske pobjednice. Do prvog mjesta došla je s tri nadmoćne pobjede s ukupnom bodovnom razlikom 86:5, što dovoljno govori o tome koliko je Matea Kolovrat spremna stigla u Brazil:



Matea Kolovrat

Petra Goleš s nepunih 18 godina osvojila je srebrno odličje u kategoriji do 49 kilograma. U finalnom dvoboju porazila ju je Turkinja Merve s tijesnih 11:12.


Petra Goleš

Trener Veljko Laura, nakon što je vodio Tonija Kanaeta do brončane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, nastavio je uspješan niz osvajanja odličja:


Veljko Laura

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Svi za Lećevicu

radionice