Hrvatski radio

Radio Split

Split u ružičastom

27.09.2019.

15:07

Autor: Vesna Relić

Split       u         ružičastom

Split u ružičastom

Foto: - / -

U nedjelju 29. rujna u 11 sati Split i Hrvatska će se po prvi put pridružiti svjetskom projektu THINK Pink -Race for the cure za oboljele od raka dojke. Građanima 140 gradova svijeta Split će pridružiti svojih 3 tisuće trkača/šetača.

Program vezan uz trku započinje cjelodnevnim zabavnim  ali edukativnim programom dan ranije, u subotu  28. Rujna u 10 sati na Rivi. Primat će se prijave i prodavati majice za trku /šetnju Race for the cure.

Nastavni Zavod za javno zdravstvo  upriličit će  prezentaciju nacionalnih programa prevencije raka, Hrvatsko udruženje medicinskih sestara (HUMS) obavit će zainteresiranim građanima mjerenja šećera i tlaka, La Roche Posay dijelit će kreme za zastitu kože operiranim ženama i to samo onima u ružičastim majicama ; tvrtka Anita će predstaviti ortopedska pomagala operiranim ženama. Klub žena liječenih na dojci iz Splita  također će davati
savjete ženama koje su se suočile sa zločudnom bolešću ali i informirati o mogućnosti preventivnih pregleda.

Zabavni program starta u 10 sati nastupom dječjih plesnih i glazbenih grupa i traje do kasnih večernji sati kada nastupaju Tedi Spalato i Disco Magic Band. Voditeljica programa je Andrea Viđak.

U subotu navečer Split će biti obasjan ružičastom svjetošću i to: južni dio Dioklecijanove palače,Riva i palme, Peristil, pročelje HNK i zgrada Banovine.

U nedjelju 29.rujna program , prema protokolu Europske Think  pink organizacije , započinje u 9.45 nastupom orkestra HRM-a  i KUD-a Splitske mažoretkinje. Start trke je u 11 sati , trkače će predvoditi gradonačelnik
Andro Krstulović Opara , a šetače župan  Blaženko Boban. U prigodnom zabavnom dijelu nastupit će Antonia Dora Pleško, a u sjećanje za one koji više nisu s nama pustit će se u zrak pet stotina pink balona. Voditelji programa su Mirta Šurjak i Mladen Levačić.

Za sve goste trkače/ šetače, sudionike događaja  Race for the cure, ravnateljstvo Muzeja grada Splita osigurala je besplatno razgledavanje Muzeja i podruma Dioklecijanove palače. Dolazak u Split najavili su klubovi
iz Zagreba "Sve za nju", Dubrovnika, Siska , Varaždina,Čakovca, Omiša, Solina, itd.

Split će se umrežit u livestreame s ostalim gradovima svijeta video snimkom trke uz pomoć dronova i uz foto zapis članova Foto kluba Split.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.