Hrvatski radio

Radio Split

Splitski metro kreće 9. lipnja

15.05.2019.

13:04

Autor: Vedran Očašić

Splitski metro kreće 9. lipnja

Splitski metro kreće 9. lipnja

Foto: - / -

Splitski gradski Metro počinje voziti 9.lipnja, Hercegovačka ulica do polovice lipnja će biti završena, a promet će u splitskoj luci biti jednosmjeran - najavio je u našem programu zamjenik gradonačelnika Splita Nino Vela.

 Dva nova vlaka, začetnika budućeg splitskog Metro počinju voziti na relaciji Kopilica - trajektna luka u nedjelju 9. lipnja. Dio je to plana splitske gradske uprave s ciljem rješavanja gužve u najvećoj Jadranskoj putničkoj morskoj luci. O cijeni željezničke karte još se razgovara, ali se očekuje kako će biti ista kao za autobus u prvoj zoni, s pravom korištenja i u Prometovim autobusima. Gradska uprava želi većinu putnika prevoziti javnim prijevozom. Dio projekta je već predstavljeno uređenje ulaska i izlaska u luku jednosmjernim ulicama, a čija građevinska prilagodba starta za nekoliko dana. Nakon završetka radova kroz luku će prometovati trostruko više Prometovih linija.Postojeći međugradski autobusni kolodvor i dalje ostaje u luci, a izgradnja željezničke stanice splitskog Metroa kod splitskog suda planira se najesen 2020.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Svi za Lećevicu

radionice