Hrvatski radio

Radio Split

Splitsko groblje Lovrinac uređeno za Dušni dan

31.10.2016.

12:35

Autor: Marino Marinčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dan uoči blagdana Svih Svetih, izaslanstva županije Splitsko-dalmatinske i Grada Splita položila su vijence na gradskom groblju Lovrinac kod središnjeg križa i na braniteljskom Groblju. Na taj su način odali počast herojima koji su dali živote kako bismo danas živjeli u samostalnoj državi Hrvatskoj.

Evo što su nam izjavili splitska dogradonačelnica Aida Batarelo i splitsko-dalmatinski dožupan Luka Brčić.

Uređena groblja

Splitsko groblje Lovrinac spremno je za povećani dolazak ljudi za blagdan Svih svetih i Dušni dan. Pripreme su trajale mjesec dana. Na splitskom groblju postoje 4 parkirališta, 3 veća s južne i jedno manje parkiralište na sjevernoj strani groblja. Cjelokupni kapacitet četiri parkirališta je do 1000 vozila. Svečana misa zadušnica bit će održana u utorak u 14:30 sati, a predvodit će je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Građani se pozivaju da koriste sredstva javnog prijevoza, kako bi se izbjegle prometne gužve oko Lovrinca - ravnatelj groblja Lovrinac Petar Bilobrk.

Provjerili smo kako kotiraju cijene cvijeća, aranžmana i lampiona na Lovrincu kod prodavača, a upitali smo i kupce što misle o cijenama u odnosu na prošlu godinu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.