Hrvatski radio

Radio Split

Štandovi iz Hrvojeve na južnom dijelu Pazara od 1. travnja

15.01.2022.

22:18

Autor: HRT Radio Split

Pazar u Splitu

Pazar u Splitu

Foto: Radio Split / HRT

Na tematskoj sjednici splitskoga Gradskog vijeća o stanju na splitskim tržnicama, najviše se razgovara o izmiještanju štandova iz Hrvojeve ulice na drugi, južni dio pazara. Prebacit će se isti štandovi koji će se dijelom izmijeniti, najavio je arhitekt Dinko Peračić, koji je za bivšu gradsku vlast izradio idejne smjernice uređenja pazara.


Dinko Peračić

Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević je rekao da je na pazaru bilo i kriminala jer su neki zakupci iz Hrvojeve ulice bili prisiljeni platiti od 20 do 30 tisuća eura da bi tu mogli poslovati.


Bojan Ivošević

HDZ-ov vijećnik Vice Mihanović smatra da se trebalo odmah ići u cjelovito uređenje Pazara, a ne samo djelomično, kako se sada radi, da se samo premještaju štandovi iz Hrvojeve ulice na drugi dio Pazara.

Gradonačelnik Puljak je i danas prozvao HDZ za opstrukciju. Rekao je da se uvodi red i da će svi zakupci iz Hrvojeve, njih oko 70 imati svoje mjesto na Pazaru. Zakupcima iz Hrvojeve ulice i svima ostalima koji će se u ožujku natjecati za zakup štandova na južnom dijelu pazara, Puljak je poručio da se neće moći natjecati ako su u sporu s gradom ili imaju dugovanje.


Ivica Puljak

Vijećnicima se na početku sjednice obratio predstavnik zakupaca na glavnom splitskom Pazaru Nikola Čičić. Rekao je da je dosadašnja komunikacija s gradom bila loša, te da je sada prilika da se pazar uredi kako treba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.